Αμερικανικές εκλογές: Διχασμένη η οικογένεια Ντόναλντ Τραμπ – Προετοιμάζεται ο Τζο Μπάιντεν

Μοιραστείτε το:

Διχασμένη φαίνεται πως είναι η οικογένεια Τραμπ, καθώς ορισμένοι φαίνεται να ενστερνίζονται την άποψη του απερχόμενου προέδρου για νοθεία, ενώ κάποιοι τον πιέζουν να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο Τραμπ δεν είναι ακόμα διατεθειμένος να δεχτεί το αποτέλεσμα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Τραμπ πρέπει να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια, ώστε να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024…

Ανάμεσα σε αυτούς που τον πιέζουν να αποδεχτεί το αποτέλεσμα είναι ο γαμπρός και στενός σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ. Όπως μετέδωσε το CNN, τόσο ο σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα Τραμπ, όσο και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ τον πιέζουν να αποχωρήσει.

Ωστόσο οι δυο γιοι του, Ντόναλντ τζούνιορ και Έρικ στηρίζουν τον πατέρα τους να μην παραδεχθεί την ήττα του και να συνεχίσει ένα νομικό πόλεμο κατά του Μπάιντεν. Οι δυο γιοι του Προέδρου, μάλιστα, φέρεται να πιέζουν τους Ρεπουμπλικανούς και τους υποστηρικτές τους να απορρίψουν δημόσια το αποτέλεσμα. Σημειώνεται πως οι δύο ενήλικοι γιοι του φαίνεται να βρίσκονται πίσω από την εμμονή του Τραμπ.

Πέρα από τη δημόσια στάση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο ο Ντόναλντ Τζούνιορ όσο και ο Έρικ Τραμπ επιδίωξαν να συγκεντρώσουν την ευρεία υποστήριξη των ρεπουμπλικανών για αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και λέγοντας στους συμμάχους ότι πραγματικά πιστεύουν ότι υπάρχει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σε πρόσφατες συνομιλίες του, ο Έρικ Τραμπ είπε σε συνομιλητές του ότι πιστεύει ότι τους έκλεψαν τις εκλογές και ορκίστηκε να αγωνιστεί για να ανατρέψει τα αποτελέσματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι δεν προσέφεραν επαρκή υποστήριξη στις αξιώσεις του Προέδρου και ασκεί πίεση μεταξύ γερουσιαστών και κυβερνητών για την έκδοση υποστηρικτικών δηλώσεων.

Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται χωρίς να περιμένει τον Τραμπ

Μετά τη νίκη του επί του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε από χθες Κυριακή στις προετοιμασίες για να αναλάβει την εξουσία, θέτοντας στο επίκεντρο δύο προτεραιότητες: τον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού και τη συμφιλίωση της διχασμένης Αμερικής.

Χωρίς ούτε μία λέξη για τον αντίπαλό του, ούτε για τις καταγγελίες του, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε το βράδυ του Σαββάτου πως θα είναι ένας πρόεδρος που θα «ενώνει» αντί να «διχάζει», μπροστά στο γεμάτο αγαλλίαση πλήθος στο οχυρό του, την πόλη Ουίλμινγκτον.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ