Τζορτζ Μπους: Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

Μοιραστείτε το:

Τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Τζορτζ Μπους. Σε ανακοίνωσή του, ο Μπους ανέφερε πως οι Αμερικανοί μπορούν να είναι βέβαιοι πως οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν «θεμελιωδώς ελεύθερες, η ακεραιότητά τους θα επικυρωθεί και το αποτέλεσμά τους είναι ξεκάθαρο».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως ο (απερχόμενος) πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανακαταμετρήσεις και να επιδιώξει νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ήταν ο πρώτος εξέχων Ρεπουμπλικάνος που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει σε αυτό το στάδιο παραδεχθεί την ήττα του.

Η Αν, η σύζυγος του Μιτ Ρόμνεϊ, «και εγώ απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον εκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην εκλεγείσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις», ανθρώπους «καλών προθέσεων και θαυμαστού χαρακτήρα» γράφει ο γερουσιαστής της Γιούτα, που ασκεί συχνά κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: Εγώ κέρδισα τις εκλογές!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται την εγκυρότητα του αποτελέσματος και συνεχίζει να διατυπώνει κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές. Σε ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε: “Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους“.

“Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν”, πρόσθεσε. “71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος”, ανέφερε σε δεύτερο tweet.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ