Ντόναλντ Τραμπ Πρώτη Δήλωση: “Εγώ κέρδισα τις εκλογές” – Καταγγέλλει παρατυπίες σε βάρος του

Μοιραστείτε το:

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται την εγκυρότητα του αποτελέσματος και συνεχίζει να διατυπώνει κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές. Σε ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε: “Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους“.

“Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν”, πρόσθεσε. “71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος”, ανέφερε σε δεύτερο tweet.

“Από Δευτέρα θα κινηθούμε νομικά”

Σε δήλωσή του επιτελείου της καμπάνιας “Τραμπ – Πενς”, αναφέρεται:

“Όλοι γνωρίζουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς ως ο νικητής των εκλογών και γιατί οι σύμμαχοι του στα Media, προσπαθούν τόσο σκληρά να τον βοηθήσουν: Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το απλό γεγονός πως αυτές οι εκλογές απέχουν πολύ από το τέλος τους.  Ο Τζο Μπάιντεν, δεν έχει ανακηρυχθεί επίσημα νικητής σε καμία από τις πολιτείες, ειδικά στις πολιτείες που είναι κρίσιμες γιατί τα αποτελέσματά τους θα τύχουν επανακαταμέτρησης ή γιατί έχουμε έγκυρες νομικές ενστάσεις για να αμβισβητούμε το αποτέλεσμα.  Στην Πενσιλβάνια, για παράδειγμα, οι παρατηρητές μας, δεν επιτράπηκε να έχουν επαρκή πρόσβαση στην διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Οι ψήφοι καθορίζουν ποιος κέρδισε τις εκλογές, όχι τα media”.

“Ξεκινώντας από τη Δευτέρα, η καμπάνια μας θα αρχίσει να κινεί τις νομικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίσουμε πως έχουν τηρηθεί οι εκλογικοί νόμοι και ότι θα καθίσει στην προεδρική θέση, ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Ο αμερικανικός λαός δικαιούται να έχει σωστές εκλογές: Αυτό σημαίνει να υπάρξει σωστή καταμέτρηση όλων των ψήφων και να μην προσμετρηθούν άκυρες ψήφοι.

Μόνο έτσι ο κόσμος θα έχει εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι σοκαριστικό πως ο Μπάιντεν δεν συμφωνεί με αυτή τη βασική αρχή και θέλει να μετρήσουν και ψήφοι που είναι κατασκευασμένες, άκυρες ή προέρχονται από “άγνωστους” ψηφοφόρους ή και νεκρούς. Μόνο κάποιοι που έχουν συμμετάσχει σε παρατυπίες θα κρατούσαν τους παρατηρητές έξω από το δωμάτιο που γίνεται η καταμέτρηση και μετά θα πήγαιναν στα δικαστήρια για να εμποδίσουν την παρουσία τους στην διαδικασία”.

Ενδεικτικά χθες, το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ψηφοφόρων την ημέρα των Εκλογών.  Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ