ΣΥΡΙΖΑ:  «Πλάτη» στην κοινωνία, όχι στην πολιτική της κυβέρνησης

Μοιραστείτε το:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown που όλος ο πλανήτης κινείτο σε αγεωγράφητα νερά, η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώθηκε ότι δεν άσκησε επιθετική πολιτική στο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειριζόταν  την πανδημία στη χώρα.

Η στάση της «ήπια αντιπολίτευσης» άρχισε να υποχωρεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν πλέον υπήρχαν δεδομένα. Και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απέναντι στην κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, «…αν και στο πρώτο κύμα, δεδομένης της πρωτόγνωρης τότε κατάστασης, παρείχε στήριξη «άνευ όρων» κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή, καθώς η κυβέρνηση προειδοποιήθηκε εγκαίρως, επισταμένως και επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τις άλλες κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Κανείς δεν εισακούστηκε και τώρα η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τον έλεγχο χωρίς όμως να αποφασίζει την αναθεώρηση της στρατηγικής που έφερε τα πράγματα ως εδώ».

Οι προϋποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αν η κυβέρνηση αποδεχτεί τα λάθη της που οδήγησαν στην αποτυχία να χειριστεί αυτό το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας και αναπροσαρμόσει άμεσα την στρατηγική της με βασικό πυλώνα την γενναία στήριξη του ΕΣΥ τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη. Ειδικότερα, οι όροι που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου δεν θα είναι όπως είπε μια τυπική συνεδρίαση αλλά μια συνεδρίαση όπου οι πολιτικές δυνάμεις θα αποφασίσουν από κοινού για ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης για τους επόμενους έξι μήνες. Είπε μάλιστα ότι θα έθετε στο τραπέζι και την πρόταση για έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.
  • Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Το πάγωμα των «αντιλαϊκών» πολιτικών που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια την κοινωνία και συγκεκριμένα να αναστείλει τον πρόσφατα ψηφισμένο πτωχευτικό νόμο που απειλεί την πρώτη κατοικία χιλιάδων νοικοκυριών εν μέσω πανδημίας, καθώς και το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή προς ψήφιση.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αποδεχτεί ότι η κυβέρνησή του έκανε πληθώρα λαθών και ότι «η κατάσταση τον υπερβαίνει», όπως είπε χθες ο Τσίπρας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ