Μπεχράκης για έξαρση της πανδημίας: Δεν υπάρχει καθαρή θέση για την Εκκλησία [vid]

Μοιραστείτε το:

Μιλώντας στο Kontra, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, είπε πως αν και είναι δύσκολη η εκ των υστέρων εκτίμηση, ανέφερε πως υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα και τόνισε: “Δεν έχω δει καθαρή θέση για την Εκκλησία“. Ανέφερε δε πως ήταν αληθής η δήλωση του πρωθυπουργού πως δημιουργήθηκε μετά το πρώτο λοκντάουν μία αίσθηση “έωλης ευφορίας” και πρόσθεσε ότι ακριβώς “πάνω σε αυτόν τον καμβά δημιουργήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα”.  “Αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να το ξεχάσουμε στην άρση του νέου λοκντάουν. Να ανοίξουμε, όταν είναι να ανοίξουμε, με μέτρα πολύ αυστηρά και όχι να ξεχυθούμε στους δρόμους με ενθουσιασμό και με την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο έλξης εκατομμυρίων τουριστών“. “Αυτό ήταν το λάθος κόνσεπτ που αν είχε αποφευχθεί σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως η χρήση της μάσκας έπρεπε να είχε γίνει γενική και πως “αν συγκεκριμένες ομάδες όπως οι ιερωμένοι είχαν μπει σε τροχιά συνεργασίας με την κοινωνία και την Πολιτεία, είχαν δει το πρόβλημα χωρίς παρωπίδες και είχαν βοηθήσει σε εφαρμογή των μέτρων” τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.  Και πρόσθεσε πως “η άρνηση μέρους της κοινωνίας να δεχτεί την πραγματικότητα και η υποβοήθησή του τμήματος αυτού από συγκεκριμένες ομάδες, οδήγησαν στο νέο λοκντάουν. Και σε αυτό “ο καθένας από εμάς κινδυνεύει σοβαρά και  η οικονομία μπαίνει σε μεγάλη πίεση”.

Τόνισε επίσης πως “όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά που μας λέει το Κράτος” και πρόσθεσε πως σε αυτή τη φάση το σύστημα Υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίο και να μην διαχωρίζεται σε δημόσιο και ιδιωτικό. Σημείωσε πως πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στους “ήρωες νοσηλευτές και γιατρούς” που θυσιάζονται για τους πολίτες.

Δεν τοποθετήθηκε για το αν υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους της κυβέρνησης, αναφέροντας πως το σύστημα ενισχύθηκε σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο.  Επίσης, σε ερώτηση για το γεγονός πως υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν 1.200 κλίνες ΜΕΘ και επιβλήθηκε λοκντάουν με 134 διασωληνωμένους, ανέφερε πως είναι διεθνές το πρόβλημα. “Και σε οργανωμένες χώρες είδαμε το σύστημα να μην επαρκεί” ανέφερε και παραδέχτηκε πως έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα, όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μεταφοράς, που δεν ενισχύθηκαν.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ