Λαϊκές αγορές lockdown: Πρόστιμα 18.000 ευρώ την πρώτη ημέρα της καραντίνας – Σαρωτικοί έλεγχοι

Μοιραστείτε το:

Σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν στις λαϊκές αγορές, πρώτη μέρα εφαρμογής του καθεστώτος ολικού lockdown που ισχύει από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα, για την τήρηση των μέτρων με τα πρώτα πρόστιμα να επιβάλλονται σε λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, οι έλεγχοι εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν. Το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για τη μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Επιπλέον σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 μέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων εμπόρων/παραγωγών, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00. Ωστόσο και παρά τα περιοριστικά μέτρα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που σε λαϊκές αγορές που έγιναν σήμερα στο σύνολο της χώρας παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου – Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Της Κυβέρνησης η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 σε όλη τη χώρα που από από το πρωί του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει αναλυτικά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, όπως τις συναθροίσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις μετακινήσεις με ΜΜΜ, ΙΧ, Ταξί, τις μετακινήσεις με sms, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τους χώρους λατρείας κ.ά. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

Ακόμη, υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες ενώ περιλαμβάνει παραρτήματα με μέτρα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των κλειστών δομών που φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες, οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία επιχειρήσεων παροχής υποστήριξης και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων Covid-19 στα ΚΥΤ και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ειδικές οδηγίες για τις αεροπορικές μετακινήσεις καθώς και οδηγίες και μέτρα προστασίας για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ