Aττική: 80.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού δείχνουν τα λύματα

Μοιραστείτε το:

Δυστυχώς ένα ένα τα προβλήματα που προκάλεσε η αδράνεια βγαίνουν στην επιφάνεια και προκαλούν αμηχανία. Ο καθηγητής αναλυτική χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορονοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό»

Σημείωσε δε πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορονοϊού και ότι βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος. «Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ ο ΕΟΔΥ στοχευμένα ελέγχει ύποπτα κρούσματα».

Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο υποκύπτουν

 Στη συμπρωτεύουσα ήδη διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι αν οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα επαρκούν ούτε οι ακριβές ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επίσης εύχονται να μη χρειαστούν οι πολίτες νοσηλεία για κανέναν λόγο, αυτό το διάστημα. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν καλυφθεί ήδη με ασθενείς Covid-19. Μάλιστα προ των πυλών βρίσκεται η μετατροπή χειρουργείων σε ΜΕΘ για κορονοϊό και όλα αυτά συμβαίνουν πριν καν ξεκινήσει η εποχική γρίπη.

Οι νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 προορίζονταν για ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Οι νοσοκομειακοί Θεσσαλονίκης από την περασμένη άνοιξη είχαν εκπέμψει SOS για την υποστελέχωση και την αδυναμία του συστήματος Υγείας, να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο, πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας. Σήμερα εύχονται ουδείς ασθενής να χρειαστεί χειρουργείο και εισαγωγή σε κοινή ΜΕΘ. Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Καστίμπα, καταγγέλλει ότι την «ασφυξία», την προκάλεσε η δημιουργική αριθμητική του υπουργού Υγείας, που «βάπτισε» νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19, αυτές που προορίζονταν για ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν μόλις 17 νέες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στο ΑΧΕΠΑ και αυτές χωρίς να στελεχωθούν κατάλληλα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ