Βουλή κορονοϊός: Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών [vid]

Μοιραστείτε το:

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις από την πανδημία του Covid-19. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι αυτή η συζήτηση θα γινόταν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Όμως, μετά τη συνομιλία του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, διαπιστώθηκε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε κόλλημα για τη συγκεκριμένη ημέρα. Έτσι, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους άλλους προέδρους των κομμάτων αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Οξύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του Συστήματος Υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Το δεύτερο λοκντάουν φέρει την υπογραφή του», σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μαζί με τον τομεάρχη Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Αναφερόμενος στο τι δεν έκανε η κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας σχολίασε:

  • Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
  • Δεν μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
  • Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.
  • Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.
  • Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.
  • Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων, αντίθετα αύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Διαβάστε περισσότερα

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση άνοιξε ξανά την πόρτα στον ιό

«Υπάρχει διάχυτη απογοήτευση και φόβος σε κάθε οικογένεια για το νέο lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΜEGA. Πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που χάσαμε το πλεονέκτημα το οποίο «κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες και οι πολιτικές δυνάμεις που δείξαμε στην πρώτη φάση μία σύμπνοια», όπως είπε και αναρωτήθηκε; «Γιατί χάσαμε αυτό το πλεονέκτημα;»

Στη δική της απάντηση η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει εγκαίρως πως έγινε άνευ όρων το άνοιγμα των συνόρων και δεν αντιμετωπίστηκε ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην πρώτη φάση τουλάχιστον. «Χάσαμε χρόνο. Οι προκηρύξεις έγιναν τώρα το Νοέμβριο. Ξέρετε πότε θα έρθουν οι νέοι οδηγοί; Στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του Ιανουαρίου», υποστήριξε. Αναλυτικά εδώ

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ