Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με αρνητές της πανδημίας και την αστυνομία – Ένας τραυματίας [vid &pics]

Μοιραστείτε το:

Η συγκέντρωση έγινε κοντά στον Λευκό Πύργο, μέσω διαδικτυακού καλέσματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή lockdown.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να αποτρέψουν τον συνωστισμό πολιτών και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Περίπου 150 με 200 συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας.

Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και μπογιές προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Λίγο λεπτά μετά τις 19:00 το συγκεντρωμένο πλήθος διασκορπίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν αν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τις ρίψεις αντικειμένων.

Οι διαδηλωτές σύμφωνα με το grtimes.gr πέταξαν πέτρες και μπογιές εναντίον των αστυνομικών και των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη συγκέντρωση. Ως απάντηση, οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά και πλέον άρχισε κυνηγητό στα στενά της περιοχής. Εχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές διαδηλωτών.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο Λευκό Πύργο και οργώνουν όλο το παραλιακό μέτωπο πραγματοποιώντας συνεχώς ελέγχους και βεβαιώνοντας όπου εντοπίζονται παραβάσεις.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ