Νιγηρία: Συναγερμός με 57 νεκρούς από άγνωστη νόσο

Μοιραστείτε το:

To λιγότερο 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας άγνωστης, μέχρι στιγμής, ασθένειας, στη νοτιοανατολική Νιγηρία, με το ξέσπασμα της νόσου να γίνεται γνωστό μέσω τοπικών μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ασθένεια ξέσπασε στην κοινότητα Έτε, που βρίσκεται στην πολιτεία Ενούγου, στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Με γοργούς ρυθμούς επεκτάθηκε και στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, με 20 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Ο αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, Βίνσεντ Οσόμι, ανέφερε, με τη σειρά του, τα συμπτώματα της νόσου, η οποία ξεκινά με αιμοπτύσεις. Όσο αφορά τα θύματα, εμφάνισαν διαρροϊκό σύνδρομο και σπασμούς. Οι πρώτες εικασίες, όπως τόνισε, στρέφονται γύρω από τη νόσο της χολέρας ή τον πυρετό Λάσσα.

Σχετικά με τον αριθμό θυμάτων, «μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», δήλωσε ο Οσμόμι, ενώ στην γειτονική κοινότητα Ομουόπου έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, 20 θάνατοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτία των θανάτων είναι, προς στιγμήν, άγνωστη. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της πολιτείας έχει ειδοποιηθεί σχετικά με την εμφάνιση της νόσου, ενώ δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί με σκοπό να σταλούν για διάγνωση και παρατηρήσεις.

«Ενημέρωσα επίσημα το υπουργείο Υγείας και έρευνες αναμένεται να αποκαλύψουν το αίτιο των θανάτων. Συλλέξαμε δείγματα από τους ασθενείς και εξετάσουμε τα ενδεχόμενα πυρετού Λάσσα, χολέρας, κίτρινου πυρετού και μηνιγγίτιδας» κατέληξε, ενώ τόνισε πως στις κοινότητες που έχουν σημειωθεί κρούσματα, θα διενεργηθούν και τεστ για κρούσματα covid.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ