Μετακίνηση εκτός νομού: Έτσι θα πάτε στο εξοχικό – Τα δικαιολογητικά [vid]

Μοιραστείτε το:

Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς καθώς πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν σε χωριά και εξοχικά είτε για να περάσουν την καραντίνα είτε για να προλάβουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που μένουν μακριά πριν ξεκινήσει η καραντίνα. Όπως μετέδωσε οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ και Open αρκετοί βρίσκονται ήδη στα ΚΤΕΛ για να φύγουν από την πρωτεύουσα, μάλιστα όπως ανέφεραν αρκετοί βιάζονται για να προλάβουν να μαζέψουν τις… ελιές τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν επιτρέπεται παρά μόνο για ελάχιστες εξαιρέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνηση εκτός νομού είναι η βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, αλλά και για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες.Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση.
  • Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης. Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Καραντίνα στα εξοχικά

Αυξημένη ήταν η κίνηση και το βράδυ της Πέμπτης. Όπως ανέφεραν οδηγοί στο evima είχε πάρα πολύ κίνηση στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν σημειωτόν. Την ίδια ώρα οι Ευβοιώτες βλέπουν Αθηναίους και τουρίστες να καταφθάνουν και ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Οι εξοχικές κατοικίες άρχισαν να ανοίγουν. Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για ένα μήνα και οι μόνιμοι κάτοικοι αρχίζουν να ανησυχούν πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό. Η εικόνα στην είσοδο της Χαλκίδας το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Παράλληλα μετά την ανακοίνωση του νέου καθολικού lockdown, εκατοντάδες άτομα πήραν τον δρόμο προς τον Πειραιά, με σκοπό να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ