Lockdown Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ: Κανονικά η λειτουργία τους την περίοδο των μέτρων

Μοιραστείτε το:

Δεν θα ανασταλεί η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, κατά την περίοδο επιβολής των νέων περιοριστικών μέτρων.

Κατά την περίοδο του lockdown, τα ελληνικά ταχυδρομεία πρόκειται να λειτουργήσουν, βασισμένοι στα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται, και αποσκοπούν στην προστασία της υγείας τόσο των πελατών, όσο και των εργαζομένων τους. Παράλληλα, μέσω των μέτρων αυτών, διασφαλίζεται μερικώς η άσκοπη χρήση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης στη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα αλλά και σε προσπάθεια αποτροπής των πελατών να επισκέπτονται τα καταστήματα απρόσκοπτα, τα ΕΛΤΑ συνιστούν σε κάθε πολίτη:

• Να ακολουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού αναφορικά με τα μέτρα προστασίας εντός των ταχυδρομικών καταστημάτων.

• Να φορά υποχρεωτικά την μάσκα και να διατηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

• Να προτιμά τη χρήση καρτών και να αποφεύγει τα μετρητά για τις οικονομικές συναλλαγές. 

• Να επικολλά τα γραμματόσημα αποκλειστικά με την χρήση δακτυλοβρεκτήρα. 

• Να απευθύνεται τηλεφωνικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών – 8001182000-στις περιπτώσεις που αναζητείται κάποια πληροφορία και δεν απαιτείται η φυσική παρουσία στο ταχυδρομικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ ενημερώνονται συνεχώς από άλλους ταχυδρομικούς φορείς σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την θέσπιση και την υιοθέτηση ορθών πρακτικών προς την κατεύθυνση της ετοιμότητας και της βέλτιστης αντιμετώπισης μιας τέτοιας πρωτόγνωρης κατάστασης.

Παράλληλα, διασφαλίζουν στους πελάτες πως συνεχίζουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις που εκδίδει η Πολιτεία, όντας έτοιμοι να προβούν σε ενδεχόμενη επέκταση των μέτρων ή υιοθέτηση νέων. Επιπλέον, εγγυώνται πως, παρά τις δυσμενείς καταστάσεις που επικρατούν, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όσοι εργάζονται γι’ αυτά, θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο να φέρουν εις πέρας την κοινωνική αποστολή που τους ανατέθηκε, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ