Lockdown μάζεμα ελιάς: Ποια έγγραφα χρειάζεστε για τη μετακίνησή σας [vid]

Μοιραστείτε το:

Η ανακοίνωση του καθολικού lockdown λόγω κορονοϊού, προκάλεσε έντονη ανησυχία σε αγρότες και παραγωγούς, καθώς η συγκομιδή των ελιών είναι σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Διευκρινίσεις για τον τρόπο μετακίνησης των αγροτών και των παραγωγών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, διευκρίνισε ότι η μετακίνηση για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων επιτρέπεται.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μετακινείται με την επίδειξη Ε9, ενώ ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11), ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή. «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετακίνηση εκτός νομού: Έτσι θα πάτε στο εξοχικό

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν επιτρέπεται παρά μόνο για ελάχιστες εξαιρέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνηση εκτός νομού είναι η βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, αλλά και για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες.Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση.
  • Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης. Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ