Lockdown: Κάποιοι φεύγουν για διακοπές – «Στο κόκκινο» οι κρατήσεις στην Αράχωβα [vids]

Μοιραστείτε το:

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα, οι νεκροί καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ, τα κρούσματα καλπάζουν και τα νοσοκομεία δέχονται ασφυκτική πίεση, ορισμένοι σκέφτονται… το τριήμερο! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως δεν είναι… Κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο, οπότε και αρχίζει το καθολικό lockdown, στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς προορισμούς.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, είναι πολύς ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, παρά το γενικό απαγορευτικό που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι κρατήσεις αγγίζουν το 80%! Ωστόσο, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια.

Πέτσας: Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τα νέα μέτρα και εξήγησε τους λόγους που μπήκαμε τόσο γρήγορα σε lockdown. «Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η καραντίνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετά τις 30 Νοεμβρίου» είπε μεταξύ άλλων.

«Ένας μικρός κυματισμός μετατράπηκε σε ένα κύμα και αυτό το κύμα πήγε να γίνει ένα τσουνάμι για να πνίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μην περιμένει το πώς θα πάνε τα μέτρα που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα. Κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να τιθασεύσουμε μέχρι το τέλος του μήνα αυτό το κύμα που ήταν πολύ επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας προχώρησε και σε μια ανησυχητική πρόβλεψη. «Όπως φαινόταν από τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε, μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ μόνο από τα κύματα των τελευταίων ημερών».

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ