Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής – Ουρές σε καταστήματα και τράπεζες [pics]

Μοιραστείτε το:

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους στην Αττική λίγες ώρες πριν από την έναρξη του lockdown. Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας ενώ σχεδόν όλοι οι δρόμοι είναι κυριολεκτικά «στο κόκκινο». Αυτή την ώρα, μποτιλιάρισμα καταγράφεται στη Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Βασ. Κωνσταντίνου και Καλιρρόης. Χαμηλές ταχύτητες σημειώνονται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα, στην Κηφισίας και στην Κατεχάκη και σε αυτές και στα δύο ρεύματα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Πανεπιστημίου.

Η κίνηση «επιμένει» επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης από το ύψος Δάφνης και Αγ. Δημητρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 12.500 αυτοκίνητα. Ειδικότερα, από την Αθηνών-Κορίνθου 5.388 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 7.160, δηλαδή στο σύνολο 12.548.

Χθες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα, έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Ειδικότερα, από χθες στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής από την Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 23.101 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 24.630.
Τέλος, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης από την Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 16.715 οχήματα, ενώ από την Αθηνών-Λαμίας: 19.856, συνολικά δηλαδή 36.571.

Ουρές σε τράπεζες και καταστήματα

Την ίδια ώρα ουρές παρατηρούνται σε τράπεζες και καταστήματα στην Αθήνα από καταναλωτές που πραγματοποιούν τις τελευταίες αγορές πριν το lockdown.  Στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους παρατηρείται αυξημένη κίνηση. Αρκετοί είναι ωστόσο και εκείνοι που, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα τροφίμων θα παραμείνουν ανοιχτά, σχηματίζουν ουρές και σε σούπερ μάρκετ.

Φωτορεπορτάζ από την Ερμού

Αντισηπτικά και έτοιμα γεύματα στην πρώτη προτίμηση

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταναλωτές αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, εκτοξεύοντας στα ύψη τις πωλήσεις.

Στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφηκε ρεκόρ της τάξεως 65%-70% στις πωλήσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι καταναλωτές φαίνεται πως στρέφονται στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και αντισηπτικών. Συγκεκριμένα τα προϊόντα που εμφανίζονται πρώτα σε πωλήσεις αυτές τις ημέρες είναι:

  • Αντισηπτικά μαντηλάκια
  • Υγρά αντισηπτικά
  • Κονσέρβες
  • Όσπρια
  • Αλευριά
  • Οικιακές μικροσυσκευές
  • Τυποποιημένα έτοιμα γεύματα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση στα σούπερ μάρκετ δεν παραπέμπει στην αντίστοιχη της Άνοιξης, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι θα παραμείνουν ειδικά τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και οι φούρνοι, τα φαρμακεία και άλλα καταστήματα, για τις απολύτως απαραίτητες αγορές.

Νυχτερινές βάρδιες στα κομμωτήρια

Αξιοσημείωτη είναι, μάλιστα, η ζήτηση για ένα ραντεβού στα κομμωτήρια. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά», καθώς είτε γυναίκες είτε άνδρες προσπαθούν να «κλείσουν» τα τελευταία ραντεβού πριν από το lockdown. Ακόμη και με νυχτερινές βάρδιες προσπαθούν τα κομμωτήρια να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, που προσπαθούν αν κλείσουν ραντεβού έστω και το τελευταίο λεπτό. Υπενθυμίζεται ότι τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν μέχρι και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ