Εκλογές ΗΠΑ 2020: Μπροστά ο Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια – Μία ανάσα πριν τη νίκη [vid]

Μοιραστείτε το:

Στο κατώφλι του Λευκού Οίκου δείχνει να βρίσκεται πλέον ο Τζο Μπάιντεν, καθώς στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, φαίνεται πως κάνει την ολική επαναφορά. Σύμφωνα με το 95% των καταγεγραμμένων ψήφων, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 5.587 ψήφους. Μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφαλίζει το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Από τη στιγμή που ο Μπάιντεν κερδίσει την Πενσυλβάνια, θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να αναδειχθεί ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων. Στην Πενσυλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, τη διαφορά που είχε ο Τραμπ λίγο πάνω από 18.000 ψήφους.

Όσον αφορά την κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο Μπάιντεν εξασφάλισε νωρίτερα σήμερα το προβάδισμα, έχει διευρύνει τη διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να μετράνε υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα. Η Τζόρτζια, έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους.

Αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ στην Αριζόνα και τη Νεβάδα αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους. Στην Αριζόνα ειδικότερα, ο Μπάιντεν είδε το προβάδισμά του να συρρικνώνεται σε περίπου 47.000 ψήφους. Στη Νεβάδα εξακολουθεί να προηγείται με μόλις 12.000 ψήφους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ