Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Οι παραλείψεις και η απάντηση για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις [vids]

Μοιραστείτε το:

«Έχουμε πόλεμο μπροστά μας. Ο στρατός είναι σε πλήρη ανάπτυξη», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για το δεύτερο lockdown στη χώρα. Σε ερώτημα για το αν έγιναν λάθη από την πλευρά του, απάντησε:

«Όλοι μας κάνουμε καθημερινά την αυτοκριτική μας. Αν έπρεπε να γυρίσω το ρολόι του χρόνου πίσω, πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι εύκολη η δουλειά, ειδικά του κ. Τσιόδρα, ο οποίος πρέπει επί 3 φορές την εβδομάδα να κάνει εισηγήσεις, να μας ενημερώνει και εμείς να λαμβάνουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ό,τι μπορούμε, ό,τι αντέχουμε για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις που πλήττονται».

Τι είπε για τις πολιτικές εξελίξεις

«Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί όλη αυτή η περιπέτεια μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αυτό το λάθος παραδέχτηκε και η απάντηση για το άνοιγμα συνόρων

Ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να εξηγήσει το άνοιγμα των συνόρων και τον εφησυχασμό, όπως χαρακτηριστικά είπε, που επικράτησε τους καλοκαιρινούς μήνες, σημείωσε, παραδεχόμενος εμμέσως τη λάθος εκτίμηση της κυβέρνησης: «Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον τουρισμό, θέλω να επισημάνω το αυτονόητο, ότι την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε αρχές Νοεμβρίου και όχι Σεπτεμβρίου. Καταφέραμε να μην έχουμε προβλήματα μετάδοσης από επισκέπτες στην τοπική μας κοινότητα».

Υπογράμμισε, μάλιστα: «Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις υποδείξεις των ειδικών. Η επιτροπή καταλήγει σε μια απόφαση που δεν είναι ομόφωνη. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, η ευθύνη είναι, όμως, της κυβέρνησης. Και στο ζήτημα των σχολείων υπήρχαν διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στην επιτροπή, αλλά χρέος της επιτροπής είναι να καταλήγει σε μία κοινή συνισταμένη. Είναι προσβολή στους επιστήμονες να λέγεται ότι αυτά που συζητούν λέγονται προς τα έξω».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ