Κορονοϊός εμβόλιο: Ισότιμη πρόσβαση της Ελλάδας σε ό,τι αγοράζει η ΕΕ

Μοιραστείτε το:

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πατάμε γκάζι-φρένο και όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα τόσο δεν θα χρειαζόμαστε περιορισμούς είπε στη διάρκεια των σημερινών του ανακοινώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η ΕΕ. Εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού, θα γίνουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή» τόνισε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

Τσιόδρας: Τρία τα ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής

Από την πλευρά του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια μέχρι στιγμής είναι τρία για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα προς το τέλος του μήνα. «Όσα μελετούν τη φάση 3 έχουν καλά αποτέλεσμα στις προηγούμενες φάσεις, οπότε είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε ο καθηγητής.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια «έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης το καθένα και θα πρέπει να χορηγηθούν διαφορετικά. Ο υπουργός Υγείας έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα σχεδιασμό υλοποίησης της εμβολιαστικής προσπάθειας» είπε.

Υπάρχει πλάνο για τον εφοδιασμό της Ελλάδας

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως υπάρχει ένα πλάνο στην Ελλάδα για τον καταμερισμό των εμβολίων, το οποίο έχει πολλές παραμέτρους και θα ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα: «Οπως εισηγήθηκε και η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, θα υπάρχει ιεράρχηση στον εμβολιασμό, καθώς δεν θα είναι όλη η ποσότητα άμεσα διαθέσιμη. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια με διαφάνεια, έτσι ώστε αυτή η κοινή προμήθεια να γίνει ισότιμα σε όλη την Ευρώπη.

«Η προσπάθεια για την ανάπτυξη εμβολίου έχει πολλά εμπόδια αλλά θα περπατήσει. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Και ο καθηγητής πρόσθεσε: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε το εμβόλιο ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους τρεις και ακολουθούν 4 εμβόλια τον επόμενο χρόνο» σημείωσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ