Κομμωτήρια lockdown: Εκτάκτως ανοιχτά αυτό το Σαββατοκύριακο – Πώς θα λειτουργήσουν [vids]

Μοιραστείτε το:

Η μεγάλη ζήτηση και οι ουρές αναμονής της τελευταίας στιγμής, οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να εξαιρέσει τα κομμωτήρια από τις δυο πρώτες ημέρες του καθολικού lockdown που τίθεται σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 και για τρεις εβδομάδες, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις διευκρινίσεις επί των νέων μέτρων, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Από τη Δευτέρα όμως 9 Νοεμβρίου 2020 και έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα κατεβάσουν και αυτά ρολά.

Δείτε την αναφορά του Νίκου Χαρδαλιά για τα κομμωτήρια στο 9.28′ στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά εκτάκτως αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορονοϊό προβλέπουν:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Ουρές σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για το επερχόμενο lockdown, και κυρίως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, πάρα πολλοί έτρεξαν σε κομμωτήρια και κουρεία για να προλάβουν να καλλωπιστούν, καθώς είναι πρόσφατες οι μνήμες από το ξαφνικό κλείσιμο τον Μάρτιο του 2020.

Οι ιδιοκτήτες και οι κομμωτές «σήκωσαν τα χέρια ψηλά», αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και σε κέντρα αισθητικής, με τις γυναίκες να συρρέουν στις αισθητικούς για τον απαραίτητο καλλωπισμό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ