Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία δε μάχεται εναντίον του Ισλάμ

Μοιραστείτε το:

Παρέμβαση με επιστολή προς τον εκδότη των Financial Times έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με τη σχέση της χώρας με το Ισλάμ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πως «η Γαλλία μάχεται εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού, ποτέ εναντίον του ισλάμ».

Ο Μακρόν, στην μακροσκελή του επιστολή, προσπάθησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το άρθρο που είχε δημοσιευτεί, το οποίο «τον κατηγορεί ότι στιγματίζει για εκλογικούς σκοπούς τους Γάλλους μουσουλμάνους, ακόμη χειρότερα ότι καλλιεργεί ένα κλίμα φόαβου και καχυποψίας απέναντί τους». Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πως οι δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί έχουν ερμηνευθεί λαθεμένα, δήλωσε:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η Γαλλία, το κράτος της, καλλιεργεί τον ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων».

Ο Γάλλος υποστήριξε πως η αντιπαλότητά του σχετίζεται με τον ισλαμικό αυτονομισμό, και όχι εναντίον του ίδιου του Ισλάμ. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι δηλώσεις του προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων πολλών μουσουλμάνων ανά τον κόσμο, οι οποίοι εκτόνωσαν τον θυμό τους με την έναρξη μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη σειρά τρομοκρατικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Γαλλία μετά την επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo το 2015, εξαιτίας των οποίων 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, υπογραμμίζοντας την επίθεση στη χώρα για τις αξίες, την κοσμικότητα του κράτους της, την ελευθερία της έκφρασης, ενώ επέμεινε πως «δεν θα εκχωρήσει τίποτα».

Ο Μακρόν έκανε λόγο για «πεδίο καλλιέργειας τρομοκρατικών τάσεων», ερμηνεύοντας την περίπτωση του ισλαμικού αυτονομισμού, ενώ μίλησε ανοιχτά για «για εκατοντάδες ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, για τα οποία φοβόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή θα πάρουν ένα μαχαίρι και θα πάνε να σκοτώσουν Γάλλους».

«Σε κάποιες συνοικίες, όπως και στο διαδίκτυο, ομάδες που συνδέονται με το ακραίο ισλάμ διδάσκουν στα παιδιά της Γαλλίας το μίσος προς τη Δημοκρατία, τα καλούν να μην σέβονται τους νόμους», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σε υψηλούς τόνους τόνισε: «Δεν με πιστεύετε; Ξαναδιαβάστε τις συνομιλίες, τις εκκλήσεις για μίσος που διαδίδονται στο όνομα ενός παρεκκλίνοντος ισλάμ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που τελικά κατέληξαν στον θάνατο του καθηγητή Σαμουέλ Πατί πριν από μερικές ημέρες. Πηγαίνετε να επισκεφθείτε τις συνοικίες όπου μικρά κορίτσια τριών ή τεσσάρων ετών φορούν μπούρκα και αναθρέφονται με ένα σχέδιο μίσους εναντίον των αξιών της Γαλλίας».

«Εναντίον αυτού σκοπεύει να πολεμήσει σήμερα η Γαλλία, αλλά ποτέ εναντίον του ισλάμ. Κατά του σκοταδισμού, του φανατισμού, του βίαιου εξτρεμισμού. Ποτέ κατά μιας θρησκείας. Λέμε όχι στη χώρα μας!», κατέληξε ο Μακρόν, αναφέροντας, τελικώς, πως

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας ως κυρίαρχου κράτους, δεν έχουμε ανάγκη κανένα άρθρο εφημερίδας που προσπαθεί να μας διχάσει».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ