Κρούσματα σήμερα 4/11: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και το lockdown στην Αττική

Μοιραστείτε το:

Ιδιαίτερη αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Χθες ανακοινώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 2.166 κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο όπως φαίνεται δε θα είναι το μοναδικό ρεκόρ που θα καταγραφεί στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, 4 Νοεμβρίου, το χθεσινό (3/11) ρεκόρ θα καταρριφθεί, καθώς ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει ξανά πάνω από 2.000 κρούσματα και συγκεκριμένα περισσότερα από τα χθεσινά.

Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κρίνεται το lockdown στην Αττική

Στη σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, είναι στο τραπέζι νέα μέτρα κατά του κορονοϊού με επίκεντρο την Αττική. Στην κυβέρνηση «ξορκίζουν» ένα ενδεχόμενο lockdown που θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην οικονομία, ωστόσο υπάρχει ανησυχία μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και κάποιοι εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη το γενικό απαγορευτικό. Όλα, όπως φαίνεται, θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα νοσοκομεία της Αθήνας – όπως και όλης της χώρας – δέχονται πίεση λόγω της αύξησης των διασωληνωμένων και το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Μάλιστα, αυτό που εξετάζεται πολύ έντονα και είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί άμεσα είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. Ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Μητσοτάκης: Να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες ενεργοί πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της Covid-19

Στην ομιλία του, στην 130ή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη «να διαχειριστεί μια άνευ προηγουμένου, θανατηφόρα -και δυστυχώς συνεχιζόμενη- υγειονομική κρίση, χωρίς να υπονομευθούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες».

«Είναι σημαντικό να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες ενεργοί πρωταγωνιστές στη μάχη εναντίον της Covid-19» τόνισε ο πρωθυπουργός, δεδομένου «του ολέθριου όγκου της παραπληροφόρησης» και των fake news σχετικά με την πανδημία. Παράλληλα επέμεινε ότι εν μέσω πανδημίας η βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των ασθενέστερων. «Η πανδημία Covid-19 δεν διακρίνει μεταξύ πλουσίων και φτωχών, δεν γνωρίζει σύνορα και πλήττει τους πάντες, αλλά κυρίως πλήττει τους ασθενέστερους και πλέον ευάλωτους» είπε.

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα για lockdown στην Αττική

Όπως είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στο Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις». Διαβάστε αναλυτικά

Σε Λάρισα και Ροδόπη τα επόμενα lockdown – Ακολουθεί η Δράμα

Τα τριψήφια ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού που κατέγραψαν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας και Ροδόπης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου (106 και 108 αντίστοιχα), έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, με το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown, κατά τα πρότυπα των Σερρών και της Θεσαλονίκης, να θεωρούνται πλέον επιβεβλημένο ενώ την ίδια πορεία φαίνεται να ακολουθεί και η Δράμα.

Σήμερα Τετάρτη, κλιμάκια του ΕΟΔΥ μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Κομοτηνή  για να πραγματοποιήσουν μαζική δειγματοληψία στο κτίριο της Περιφέρειας Ροδόπης και την κεντρική πλατεία Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης), από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Το πιο ανησυχητικό από τα συνολικά επιδημιολογικά στοιχεία είναι ότι πρακτικά στη Βόρεια Ελλάδα το ΕΣΥ ήδη έχει φτάσει στα όρια του, αλλά και ότι πλέον αυξάνονται τα κρούσματα στους άνω των 65, δηλαδή στις πιο ευπαθείς ηλικιακές ομάδες που τείνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό να χρειάζονται νοσηλεία και μηχανική υποστήριξη.

Η ηλικιακή ομάδα με το μεγαλύτερο αριθμό διαγνώσεων όμως είναι αυτή των 19-39 ετών, δηλαδή η διασπορά του ιού ξεκινά κατά βάση από τις νεότερες ηλικίες και η ομάδα εμπειρογνωμόνων επιμένει ότι συνδέεται κυρίως με τη διασκέδαση. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ