Κακοποίηση ζώων: Γίνεται κακούργημα – Μέχρι 10 έτη ποινή φυλάκισης

Μοιραστείτε το:

Τροπολογία που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για την κακομεταχείριση των ζώων, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν.3869/2010».

Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει εφεξής για τους παραβάτες ποινή κάθειρξης έως 10 έτη – έναντι τουλάχιστον 1 έτους που ισχύει – καθώς και αυξημένη κατά πολύ χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, τα το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ έκαστη αντί ποινής 5.000 έως 15.000 ευρώ που ισχύει.

Παράλληλα, πέραν της ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους που ήδη προβλέπεται, αυστηροποιούνται και οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται στους παραβάτες των διατάξεων για τη μεταχείριση ζώων και ζώων συντροφιάς. Αντί του ισχύοντος προστίμου των 5.000 έως 15.000 ευρώ, η χρηματική ποινή ορίζεται μέχρι 360 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 10 έως 50 ευρώ κάθε μία.

Στα συγκεκριμένα αδικήματα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα εξής: εγκατάλειψη, εισαγωγή, εμπορία, αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων και συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση, ευθανασία.

Eπίσης ρυθμίζονται ξανά θέματα σχετικά με την αφαίρεση οριστικά των ζώων από τους παραβάτες της νομοθεσίας για την προστασία αυτών. Με την ίδια τροπολογία αυξάνεται κατά 3 έτη και συγκεκριμένα στα 45 από τα 42 ο όριο διορισμού των συμβολαιογράφων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για δολοφονίες σκύλων με φόλα

Στη χώρα μας τα φαινόμενα κακοποίησης ζώων ολοένα και αυξάνονται. Χαρακτηριστικά στην Έδεσσα οι δολοφονίες σκύλων με φόλα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Σε διάστημα έξι μηνών (1/4-1/10) ασυνείδητοι πολίτες έχουν σκοτώσει με δηλητήριο 32 σκύλους. Από αυτούς οι 23 εντοπίστηκαν νεκροί στην πόλη της Έδεσσας.

« Τα βρίσκουν γεμάτα αφρούς. Δύο μάλιστα είχαν βασανιστεί τόσο πολύ που είχαν και αίμα. Κατά 99% πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο και πολύ γρήγορα. Γιατί μάλλον χρησιμοποιείται το ίδιο δηλητήριο», περιγράφει στον flash.gr η Καλτσά Αικατερίνη από τον φιλοζωικό Σύλλογο Έδεσσας “Respect the animals”.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος ο δράστης που έχει δολοφονήσει πάνω από 30 ψυχές είναι ο ίδιος και έχει σκοπό όπως δείχνουν τα γεγονότα, να εξοντώσει ό,τι κινείται. Συνήθως οι πολίτες τα εντοπίζουν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα θύματα πρόκειται για σκυλιά που ζούσαν χρόνια μέσα στην πόλη, είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και με τσιπάκια. Ανάμεσα στα νεκρά υπήρχαν και δύο δεσποζόμενα, για τα οποία έχει γίνει μήνυση εκτός από τον σύλλογο και από τους κηδεμόνες.

O φιλοζωικός σύλλογος Έδεσσας «Respect the animals» επικήρυξε τους δολοφόνους με το ποσό των 1.500 ευρώ και καλεί όσους έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6986 746436 και 6996 857444.

Οι καταγγελίες κατά αγνώστων πέφτουν βροχή στο Α.Τ. Έδεσσας, όπως και στην Εισαγγελία. Οι φιλόζωοι καταθέτουν σχετικές μηνύσεις ώστε η υπόθεση να πάρει για να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, η δικαίωση αθώων ζώων που βρήκαν φρικτό θάνατο από ανθρώπινο χέρι είναι δύσκολο να υπάρξει. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ