Καιρός σήμερα: Νέα πτώση θερμοκρασίας – Που θα σημειωθούν καταιγίδες

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις, με σταδιακή αύξηση. Πιθανό να σημειωθούν ασθενείς κατά τόπους βροχές στα ανατολικά και βόρεια, από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5. Το βράδυ θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς κατά τόπους βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, ενώ τις απογευματινές ώρες ανατολικοί και νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού κατά τις απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με σταδιακή αύξηση, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά και ασθενείς, ενώ θα ενισχυθούν σταδιακά οι ανατολικοί και βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα παρουσιάζονται πυκνότερες, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί και τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα αναμένεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με σταδιακή αύξηση και ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 5. Το βράδυ θα ενισχυθούν στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια, 3 με 5 μποφόρ, ενώ θα ενισχυθούν τοπικά από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, ενώ τοπικά και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, με 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Παράλληλα, στη Σάμο αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, με γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικά 4 με 5 μποφόρ, και κατά τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ