Αυτόν προβλέπουν για Πρόεδρο των ΗΠΑ οι στοιχηματικές εταιρείες

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Παρά το γεγονός πως, αρχικά οι εταιρείες στοιχηματισμού θεωρούσαν ξεκάθαρο ”φαβορί” τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, από το πρωί της Τετάρτης, πλέον η εικόνα ανατράπηκε, με τις εν λόγω εταιρείες να δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

Η βρετανική εταιρεία Betfair, εκτιμά την πιθανότητα νίκης του Τραμπ στο 60%, από το 39% στο οποίο είχε κατρακυλήσει το ποσοστό του το πρωί της Τρίτης, όταν ξεκινούσε επίσημα η διαδικασία. Στον αντίποδα, οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40%, όταν στην αρχή της διαδικασίας άγγιζαν το 61%.

Την ίδια στιγμή, η Smarkets Exchange, με έδρα την Βρετανία, το ποσοστό νίκης του Ντόναλντ Τραμπ έχει σκαρφαλώσει στο 65% από 39%, ενώ του Τζο Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από το αρχικό 61%.

”Μάχη” Τραμπ – Μπάιντεν

Μέρες αναμένεται να διαρκέσει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, καθώς αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία, με τους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν να δίνουν ”μάχη” σε κρίσιμες Πολιτείες στις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά πρόκειται για εκλογικό θρίλερ καθώς ο κ. Τραμπ δείχνει να κερδίζει περισσότερες Πολιτείες από ότι είχε υπολογίσει και ήδη βρίσκεται πολύ κοντά στον κ.Μπάιντεν. Μάλιστα, ο Τραμπ κατάφερε να διαψεύσει τους δημοσκόπους με χαρακτηριστικότερη απόδειξη τη σημαντική νίκη του στη Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορες, όπου εξασφάλισε ακόμη περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι το 2016.

Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και ειδικά η Πενσυλβάνια είναι οι Πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Τα αμερικανικά μέσα παρουσιάζουν τους χάρτες τους για τους εκλέκτορες με διαφορετικές ενσωματώσεις. Σε κάθε περίπτωση στους εκλέκτορες μέχρι αυτή την ώρα προηγείται ο Τζο Μπάιντεν.

Στις 9:20 ώρα Ελλάδος η εικόνα στον εκλογικό χάρτη διαμορφωνόταν ως εξής:

Ποιες πολιτείες έχουν πάει στον Τραμπ

Μέχρι νωρίς το πρωί της Ελλάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει: Αλαμπάμα (9), Άρκανσο (6), Νότια Καρολίνα (9), Βόρεια Ντακότα (3), Νότια Ντακότα (3), Άινταχο (4), Ιντιάνα (11), Κάνσας (6), Κεντάκι (8), Λουιζιάνα (8), Μισισίπη (6), Μιζούρι (10), Νεμπράσκα (4 και δυνητικά 5), Οκλαχόμα (7), Τενεσί (11), Γιούτα (6), Δυτική Βιρτζίνια (5), Γουαϊόμινγκ (3).

Ποιες πολιτείες κερδίζει ο Μπάιντεν

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει: Καλιφόρνια (55), Κολοράντο (9), Κονέκτικατ (7), Ντέλαγουερ (3), Ιλινόι (20), Μέριλαντ (10), Μασαχουσέτη (11), Νιου Χάμσαϊρ (4), Νιου Τζέρσεϊ (14), Νέα Υόρκη (29), Νιου Μέξικο (5), Όρεγκον (7), Ρόουντ Άιλαντ (4), Βερμόντ (3), Βιρτζίνια (13), Ουάσινγκτον – Ομοσπονδιακή πρωτεύουσα (3), Ουάσινγκτον (12).

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα: