Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κρίνεται το lockdown

Μοιραστείτε το:

Στη σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, είναι στο τραπέζι νέα μέτρα κατά του κορονοϊού με επίκεντρο την Αττική. Στην κυβέρνηση «ξορκίζουν» ένα ενδεχόμενο lockdown που θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην οικονομία, ωστόσο υπάρχει ανησυχία μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και κάποιοι εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη το γενικό απαγορευτικό. Όλα, όπως φαίνεται, θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα νοσοκομεία της Αθήνας – όπως και όλης της χώρας – δέχονται πίεση λόγω της αύξησης των διασωληνωμένων και το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Μάλιστα, αυτό που εξετάζεται πολύ έντονα και είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί άμεσα είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. Ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα για lockdown στην Αττική

Όπως είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στο Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις».

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας. Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ