Αμερικανικές εκλογές 2020: Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες – Συνεχίζεται η καταμέτρηση στις Πολιτείες κλειδιά

Μοιραστείτε το:

Μάχη στήθος με στήθος συνεχίζουν να δίνουν σε κρίσιμες Πολιτείες στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν ενώ από ότι φαίνεται η διαδικασία για να μάθουμε ποιον θα έχει Πρόεδρο η Αμερική θα κρατήσει πολλές μέρες!


Ουσιαστικά πρόκειται για εκλογικό θρίλερ καθώς ο κ.Τραμπ δείχνει να παίρνει περισσότερες Πολιτείες από ότι είχε υπολογίσει και ήδη βρίσκεται πολύ κοντά στον κ.Μπάιντεν!

Σύμφωνα με προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφάλιζε μέχρι τις 06:30 ώρα Ελλάδας 209 εκλέκτορες και ο Τραμπ 112, τη στιγμή που για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Παίρνει την Αριζόνα ο Μπάιντεν

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταγράφει προς το παρόν προβάδισμα στην πολιτεία της Αριζόνας (11 εκλέκτορες), με 53,6% έναντι 45% του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με καταμετρημένο περίπου το 76% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος προβλέπεται να κερδίζει την πολιτεία της Χαβάης (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

Τέξας και Οχάιο κερδίζει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις αμφίρροπες πολιτείες του Τέξας (38 εκλέκτορες) και του Οχάιο (18 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Fox News.

Δείτε τι μεταδίδει LIVE το NBC

Ποιες πολιτείες έχουν πάει στον Τραμπ

Μέχρι νωρίς το πρωί της Ελλάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία του Κεντάκι (8 εκλέκτορες), Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), το Τένεσι (11 εκλέκτορες), την Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισσισιπί (6 εκλέκτορες), τη Νότια Καρολίνα (9 εκλέκτορες), το Αρκάνσας (6 εκλέκτορες) και Δυτική Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες) , την Ιντιάνα (11 εκλέκτορες), το Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), τη Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες, Κάνσας (6 εκλέκτορες) και τη Νεμπράσκα ( 3 εκλέκτορες).

Ποιες πολιτείες κερδίζει ο Μπάιντεν

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει ήδη την πολιτεία του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες), του Νιού Μέξικο (5 εκλέκτορες), την περιφέρεια της Κολούμπια στην Ουάσινγκτον (3 εκλέκτορες), το Κολοράντο (9 εκλέκτορες).

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έδωσε κουράγιο στους οπαδούς του με μία ανάρτηση στο Twitter. «Όλα δείχνουν πως τα πάμε πολύ καλά σε ολόκληρη τη χώρα. Σας ευχαριστώ!».

Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν πλέον νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Σε ανατροπή όσων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, πλέον οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της πολιτείας Νεβάδα προσέφυγαν εκτάκτως στη δικαιοσύνη για να περιορίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται και το Λας Βέγκας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Οι Δημοκρατικοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί διατήρησαν και μάλιστα ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC.

Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά αυτά δίκτυα. Αυτήν τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών.

Πώς οι επιστολικές ψήφοι αλλάζουν τα δεδομένα

Ο πρωτοφανής αριθμός των επιστολικών ψήφων λόγω του κορωνοϊού αναμένεται να καθυστερήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ δεν αποκλείεται να ανατρέψουν την πρώτη εικόνα που έχει αρχίσει σιγά – σιγά να διαμορφώνεται.

Από την εκδήλωση της πανδημίας, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν έχουν δείξει την προτίμησή τους στην επιστολική ψήφο.

Εκλέχτηκε η πρώτη διεμφυλική γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία

Στη γενέτειρα του Τζο Μπάιντεν, το Ντέλαγουερ, εκλέχτηκε η Σάρα ΜακΜπράιντ, η πρώτη διεμφυλική που κατορθώνει να εκλεγεί στο αξίωμα αυτό στην ιστορία των ΗΠΑ. Εργαζόταν με τον γιο του Μπάιντεν, Τζο, στις προεκλογικές εκστρατείες του υποψήφιου των Δημοκρατικών.

Η Σάρα ΜακΜπράιντ υπήρξε ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την θέση του Γερουσιαστή στο Ντέλαγουερ, την οποία και κέρδισε στις αποψινές αμερικανικές εκλογές 2020.

«Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και αφού ψήφισε τον… εαυτό της, όπως είπε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ