Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη σήμερα στην υπό καραντίνα Θεσσαλονίκη – Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης.

Αναλυτικά, στις 12:00 θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση του και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στις 14:00, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ).

Στις 16:00 σύσκεψη με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ).

Αλέξης Τσίπρας για εστίαση: Κίνδυνος για χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και με εκπροσώπους από τον κλάδο της εστίασης από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αδιέξοδο τονίζοντας πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο πολλών χιλιάδων λουκέτων στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα χαθούν».

Οι προτάσεις για τη στήριξη της εστίασης

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρώτο που θα έθετε ως κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει η απόφαση για μη επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή επιδότηση-ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της εστίασης. «Εμείς λέμε με κριτήριο τις θέσεις εργασίας, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που διατηρείς να έχεις τη δυνατότητα να επιδοτηθείς, εμείς προτείναμε από τον Μάρτιο τα 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο μη επιστρεπτέα επιδότηση για να μπορέσει να σταθεί ο επιχειρηματικός κόσμος», επισήμανε.

Σχολίασε ότι δεν ξέρουμε πόσης διάρκειας θα είναι τοlockdown, «μακάρι να είναι ενός μηνός, τα επιδημιολογικά στοιχειά δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, αλλά εμείς οφείλουμε να σχεδιάσουμε το οικονομικό σχέδιο παίρνοντας το δυσμενές σενάριο». Κατόπιν αυτού τόνισε ότι πέραν της επιδότησης που είναι αναγκαία, σήμερα είναι απαραίτητο να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του κόστους εργασίας σε όσους έχουν κλείσει καθολικά, δηλαδή να καλυφθεί 100% το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, σε όσες λειτουργούν πληττόμενες στο 40% το μισθολογικό και στο 100% το ασφαλιστικό κόστος. Αναφορικά με το κρίσιμο θέμα των ενοικίων, η πρόταση είναι να ακολουθηθεί κι εδώ αυτό που γίνεται στην Ιταλία, όπως είπε, όπου το κράτος επιδοτεί ένα ποσοστό του ενοικίου, 40%. Σχολίασε ότι ακόμα και το 40% για τον επιχειρηματία που είναι καθολικά κλειστή η επιχείρηση του δεν είναι λύση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ