Βιέννη τρομοκρατική επίθεση: Αυτό είναι το προφίλ του δράστη [vid & pic]

Μοιραστείτε το:

Πολύ γνωστός ισλαμιστής στις αυστριακές Αρχές, είναι ο φερόμενος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη, γράφει στο Twitter ο αρχισυντάκτης του αυστριακού περιοδικού «Falter» . Ο δράστης που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών ηταν 20 ετών Αυστριακός υπήκοος αλβανικής καταγωγής , οι γονείς του οποίου κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία. Είχε εντοπιστεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και εμποδίστηκε να φύγει για τη Συρία, όπως γράφει ο αρχισυντάκτης του «Falter».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ταξιδιού στη Συρία για ένταξη στον ISIS. Στις 5 Δεκεμβρίου 2019 απελευθερώθηκε υπό όρους ως νεαρός ενήλικας που έτσι εμπίπτει στα προνόμια του νόμου στα δικαστήρια ανηλίκων (JGG).

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, όπως δημοσιεύθηκε στη Bild

Τουλάχιστον 5 νεκροί και 17 τραυματίες

Ο δράστης ή οι δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος πυροβολούσαν αδιακρίτως σε δρόμο όπου βρίσκεται συναγωγή και έξω από πολλά μπαρ, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα. Πέντε μέχρι στιγμής είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και ο ένας δράστης και τουλάχιστον 17 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός της επίθεσης.

Ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί αν μετείχαν στις επιθέσεις κι άλλα άτομα πλην του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας, με την αστυνομία να μιλά για έως και τέσσερις δράστες. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε σπίτια ατόμων «από το περιβάλλον του δράστη» και συνελήφθησαν πολλά άτομα, ενώ σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό με τη συμμετοχή χιλίων μελών των δυνάμεων ασφαλείας που αναζητούν έναν δράστη, που πιστεύεται ότι διαφεύγει, ενώ στις έρευνες συνδράμουν και γειτονικές χώρες.

Μαρτυρία Έλληνα για το μακελειό

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στο GRTimes.gr του Βασίλη Καραγιαννίδη, κατοίκου της Βιέννης, την ώρα που η επίθεση ήταν σε εξέλιξη. Όπως είπε, συνέβη πολύ κοντά σε ελληνική εκκλησία. «Βρίσκομαι σε ασφαλές σημείο, ωστόσο φίλοι μου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εστιατόριο, πολύ κοντά στο σημείο όπου έγιναν οι ανταλλαγές πυρών. Δεν τους αφήνουν να βγουν γιατί είναι σχετικά κοντά και δεν βρήκαν ακόμα τους δράστες».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ