Βιέννη επίθεση: Νεκροί και τραυματίες μετά από χτυπήματα σε διάφορα σημεία της πόλης [vid]

Μοιραστείτε το:

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της Kurier, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν μετά από τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στο κέντρο της Βιέννης. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Βιέννη σήμανε συναγερμός, το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης. Η Kronen Zeitung μετέδωσε ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε κοντά σε συναγωγή στην Schwedenplatz, ωστόσο, ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας ανέφερε ότι η συναγωγή κλειστή. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί και δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με την Kurier, υπάρχουν αναφορές για ομηρία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Ακούστηκε σαν έκρηξη», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ORF. «Μετά καταλάβαινες ότι ήταν πυροβολισμοί. Είδαμε έναν άνθρωπο να τρέχει Seitenstetten με αυτόματο όπλο», προσθέτει, περιγράφοντας πως συνέχισε στους δρόμους ανοίγοντας πυρ. «Τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί», αναφέρει.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο που δείχνει δράστη της πολύνεκρης επίθεσης να εκτελεί εν ψυχρώ:

Πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι ο δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. O δράστης παραμένει ασύλληπτος και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Εικόνες του φερόμενου ως δράστη έχουν ήδη κατακλύσει τα social media, με την γερμανική Bild να δημοσιεύει την εξής φωτογραφία:

Την ίδια ώρα η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της κοινότητας Ισραηλινών στην Αυστρία, έχει δώσει εντολή σε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ