ΗΠΑ εκλογές: Οχυρώνονται οι επιχειρήσεις υπό τον φόβο επεισοδίων – Φράχτης στο Λευκό Οίκο

Μοιραστείτε το:

Αμερικανοί ιδιοκτήτες καταστημάτων προφυλάσσουν με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τους από το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν επεισόδια μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Χιλιάδες καταστηματάρχες επιστράτευσαν σανίδες στα παράθυρα, σιδεριές και αυτοσχέδια οχυρωματικά έργα. Την ίδια ώρα, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πολλοί πολίτες της χώρας έχουν σηκώσει λεφτά από τα μηχανήματα ανάληψης, έχουν γεμίσει τα σπίτια τους με προμήθειες και τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα, γεγονός που φανερώνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο σύρραξης.

Φόβος και στο Λευκό Οίκο

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι γνωστοί «ταραχοποιοί» από τα στρατόπεδα και των δύο υποψηφίων έχουν μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να αναλάβουν δράση. Για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, περιμετρικά του Λευκού Οίκου έχει στηθεί φράχτης ενόψει της κορύφωσης της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, προστατευτικά έχουν τοποθετήσει στα εκλογικά περίπτερα που έχουν στηθεί στο Πάρκο Λαφαγιέτ, στη βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου.

Ο φόβος για τα επεισόδια βασίζεται στο γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να προσβάλει το αποτέλεσμα σε περίπτωση που χάσει από τον Τζο Μπάιντεν. Σχεδόν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στην πρώιμη διαδικασία, είτε δια ζώσης είτε μέσω ταχυδρομείου, για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα εκλογικά τμήματα εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες, ο Τραμπ επικρίνει την επιλογή της επιστολικής ψήφου, ισχυριζόμενος, χωρίς να το τεκμηριώνει, ότι μπορεί να οδηγήσει σε εκλογική νοθεία. «Όταν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, οι δικηγόροι μας θα είναι έτοιμοι», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αρνείται πεισματικά να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση ήττας του, κάτι που δεν έχει ξανακάνει κανένας απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δείτε τι δήλωνε ο Τραμπ σε συνέντευξή του, τον Ιούλιο 2020

Πότε αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Στο παρελθόν, πολλοί νικητές σε αντίστοιχες αναμετρήσεις προέκυψαν νωρίς τη βραδιά της εκλογικής αναμέτρησης, η αυξημένη επιστολική ψήφος όμως αναμένεται να καθυστερήσει την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στις Αμερικανικές Εκλογές 2020. Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, που απευθύνθηκε στους υπεύθυνους των εκλογικών κέντρων σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, ένας σημαντικός αριθμός εκλογικών αναμετρήσεων ίσως παραμείνει αμφίρροπος για αρκετή ώρα, ακόμη και ημέρες μετά το βράδυ των εκλογών.

Μόλις 9 από τις 52 πολιτείες των ΗΠΑ υπολογίζουν να έχουν καταμετρημένο το 98% των ψήφων έως το μεσημέρι της επομένης των αμερικανικών εκλογών 2020. Αντίστοιχα, 22 πολιτείες επιτρέπουν την καταμέτρηση ψηφοδελτίων που φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου ακόμη και μετά την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με τους New York Times, τόσο η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όσο όμως και εκείνη της Αλάσκας δεν θα δώσουν καθόλου στοιχεία για την επιστολική ψήφο το βράδυ των αμερικανικών εκλογών 2020. Την ίδια ώρα, οι αμφίρροπες πολιτείες του Μίσιγκαν και της Πενσιλβάνια αναμένεται να ανακοινώσουν το οριστικό επίσημο αποτέλεσμα αρκετές ημέρες αργότερα. Η αύξηση της επιστολικής ψήφου, εξαιτίας της πανδημίας, ενδεχομένως να πολλαπλασιάσει και τον αριθμό των προσωρινών ψήφων, καθυστερώντας ακόμη περισσότερο την καταμέτρηση. Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ