Ιωάννινα κορονοϊός: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο [vid]

Μοιραστείτε το:

Στα 55 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα. Τα κρούσματα αφορούν φιλοξενούμενους και προσωπικό. Ειδικότερα, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα. Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία».

Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου

Το epiruspost.gr μίλησε με τον ιδιοκτήτη της δομής φροντίδας ηλικιωμένων, ο οποίος μετέφερε την έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ασθενών σε νοσοκομείο. Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων της δομής έχει βρεθεί θετικός, δεν μπορούν, όπως λέει, να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία στην Ήπειρο

Όπως γράφει το epiruspost.gr, οι δυνατότητες των νοσοκομείων της Ηπείρου να δώσουν λύση είναι ελάχιστες. Άλλωστε, βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στους Φιλιάτες και στην Πρέβεζα χωρίς τα νοσοκομεία αυτά να έχουν την υποδομή για να αντεπεξέλθουν, ειδικά αν η κατάσταση επιδεινωθεί και χρειαστεί διασωλήνωση και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 4η Λοιμωδών που στήνεται με διαδικασίες εξπρές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η λειτουργία όλου του Πολυδύναμου υπό την προϋπόθεση της τοποθέτησης γιατρών, αποτελούν ίσως τη μοναδική λύση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ