Αμερικανικές εκλογές: Το ρεπορτάζ και η πρόγνωση του Μιχάλη Ιγνατίου για το αποτέλεσμα [vid]

Μοιραστείτε το:

Στο ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Ιγνατίου αφού τόνισε ότι δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι αυτές δείχνουν ότι προηγείται ο Μπάιντεν ακόμα και στις κρίσιμες Πολιτείες. Ωστόσο, όπως είπε ο έμπειρος αναλυτής η εμπειρία του 2016 δείχνει ότι χρειάζεται προσοχή, ο Τραμπ δεν το βάζει ποτέ κάτω και δίνει τη μάχη της ζωής του.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το Οβάλ Γραφείο με την οικογένεια και τους στενούς του συνεργάτες ενώ πανηγυρική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γινόταν στο ξενοδοχείο του που είναι κοντά στον Λευκό Οίκο, τελικά ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού και θα γίνει στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Μπάιντεν θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το Ντέλαγουέαρ, την Πολιτεία την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση από τη δεκαετία του ΄70.

Όλοι εύχονται όποιος κερδίσει να γίνει καθαρά γιατί μια δικαστική περιπέτεια θα έχει συνέπειες στην Αμερική και όλον τον κόσμο και ό,τι είναι να γίνει πρέπει να τελειώσει μέχρι 14/12 οπότε θα συνέλθουν οι εκλέκτορες για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου εστίασε μάλιστα στο άδικο εκλογικό σύστημα τονίζοντας ότι μπορεί ο Μπάιντεν να προηγηθεί σημαντικά σε ψήφους αλλά πρόεδρος να εκλεγεί ο Τραμπ. Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν έκαναν στροφή στον Μπάιντεν ενώ στη φλόριδα η μάχη είναι αμφίρροπη είπε ο Αναλυτής με βάση τις πληροφορίες που Βγαίνουν από τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.

Τι θα γίνει αν κερδίσει ο Τραμπ και τι αν επικρατήσει ο Μπάιντεν

Εξάλλου -όπως έχει επισημάνει ο κ. Ιγνατίου και σε ανάλυσή του στο hellasjournal.com-  εφόσον κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με τάση προς τον αυταρχισμό, ενώ προτίθεται  να αποπέμψει αξιωματούχους σε θέσεις-κλειδιά και σε τομείς που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους οποίους θεωρεί μη έμπιστους, αργούς στη δράση τους ή αρνητές της υλοποίησης των εντολών του.

Αντιθέτως εφόσον εκλεγεί ο κ. Μπάιντεν, σε βάθος χρόνου τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονικότητα, αν και απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι έχει αναπτυχθεί ένας επικίνδυνος εθνικισμός ενώ ο Τραμπ σε περίπτωση ήττας του είναι έτοιμος να προωθήσει τον γιό του, ως αρχηγό ενός νέου πατριωτικού κινήματος.

Θα αμφισβητήσει ο Τραμπ ένα αρνητικό γι΄αυτόν αποτέλεσμα;

Ζητούμενο πάντως παραμένει κι αν ο πρόεδρος Τραμπ αποδεχθεί το αποτέλεσμα, στην περίπτωση που κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν. Ο κ. Ιγνατίου είπε ότι ο  Τραμπ είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα αλλά ο ίδιος το διέψευσε. Πολλοί από τους συνεργάτες του προέδρου , όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αντιδρούν με σφοδρότητα έστω και στην ελάχιστη πιθανότητα να μην παραδοθεί η εξουσία, εάν κερδίσει ο κ. Μπάιντεν κάνοντας λόγο για προσβολή της δημοκρατίας. Και δεν είναι μόνο ο κ. Πομπέο, που δεν συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Όλοι οι σοβαροί συνεργάτες του έχουν την ίδια άποψη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ