Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις

Μοιραστείτε το:

Τηλεδιάσκεψη με αφορμή τα όσα έγιναν με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας, με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι τραμπούκοι στο γραφείο του Πρύτανη

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός θα έχει στις 16.00 τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη. Η τηλεδιάσκεψη έρχεται μετά την εισβολή ομάδας αναρχικών στην ΑΣΟΕ, οι οποίες πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οποία αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Πέτσας: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια. Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ανέφερε ότι «τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

Οι δράστες της επίθεσης στην ΑΣΟΕ έχουν επικηρυχθεί προς 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους στις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Αθλιότητες αυτόκλητων «τιμωρών»»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του ’60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα.

Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ