Θεσσαλονίκη lockdown Βενιζέλος: Καθυστέρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό [vid]

Μοιραστείτε το:

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «χρεώνει» καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη μετά την απότομη έκρηξη των κρουσμάτων στην πόλη ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Αττική και η Θεσσαλονίκη τίθενται τώρα υπό το ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων, όπως και ορισμένες άλλες περιοχές. Όμως την ώρα που λαμβάνεται αυτή η απολύτως αναγκαία απόφαση, τα κρούσματα Covid-19 στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν σε ημερήσια βάση τα 800 και είναι περίπου διπλάσια από αυτά που καταγράφτηκαν στην Αττική», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Με βάση την πληθυσμιακή αναλογία, αυτό, αν υπολογίζω σωστά, σημαίνει ότι η πυκνότητα των κρουσμάτων είναι στη Θεσσαλονίκη περίπου οκταπλάσια (!) της Αττικής. Άρα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα για τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τη δυναμική που είχε καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη – αν θέλουμε να έχουμε την ίδια ευαισθησία και προνοητικότητα για όλη τη χώρα – αρκετές ημέρες νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση με δεδομένη τη διαφορά της καμπύλης μεταξύ των δυο περιοχών, προφανώς χρειάζεται πρόσθετη μέριμνα για τη Θεσσαλονίκη.

Παρακαλώ να δοθούν σε αυτές τις παρατηρήσεις που κάνω ως πολίτης, -παρατηρήσεις που ελπίζω να είναι εσφαλμένες- σαφείς επιστημονικές και πολιτικές απαντήσεις αρμοδίως».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV επιβάλλεται lockdown, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η έξοδος των κατοίκων από την πόλη, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9:00 μ.μ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη είναι τα όσα ανέφερε ο γ.γ. υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος στην TV 100. «Η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας που είχαμε θέσει» είπε, προσθέτοντας ότι ότι ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ με ασθενείς covid-19 έχει φθάσει το 75%.

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και την πίεση στα νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των μέτρων υπάρχει και σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις

Σημειώνεται ότι το Σάββατο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 839 κρούσματα, ενώ την Κυριακή 449.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ