Σεισμός στη Σάμο: «Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και 30 χρόνια», είπε ο πατέρας του 17χρονου [vid]

Μοιραστείτε το:

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγωδία στη Σάμο με δύο παιδιά να καταπλακώνονται από τοίχο μετά τα 6,7 Ρίχτερ που έπληξαν το νησί. Ο πατέρας του αδικοχαμένου αγοριού και δημοσιογράφος, Αλέξης Κομνηνός είπε ότι το κτίριο που έπεσε πάνω στα παιδιά «ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και 30 χρόνια». «Εάν δεν υπήρχε το κτίριο τα παιδιά θα ήταν ζωντανά.

Το κακό έγινε μέσα στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα του σεισμού, δεν δόθηκε το δικαίωμα στα παιδιά να τρέξουν» πρόσθεσε ο κ. Κομνηνός. Όπως εξήγησε, μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ το συγκεκριμένο δρομάκι το χρησιμοποιούσαν πάρα πολλά παιδιά για να πάνε στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο, είδε τον χώρο «μου είπε ότι είναι υποχρέωση στη μνήμη των παιδιών αυτών να τακτοποιήσουν τα πρόβλημα αυτό που έχουν κληρονομήσει».

Ερωτηθείς, τέλος, για το πότε αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό είχε συμβεί στον γιο του, ο κ. Κομνηνός απάντησε ότι «επειδή ήξερα τον γιο μου και πώς συμπεριφέρεται στις καταστάσεις αυτές κατάλαβα ότι κάτι τραγικό είχε συμβεί μετά από 20 λεπτά γιατί ο Άρης ήταν παιδί που επικοινωνούσε μαζί μου για πλάκα. Θα έκανε κάθε προσπάθεια για να έρθει να με βρει».

Σε κλίμα οδύνης το «αντίο» στα δύο παιδιά

Η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου 2020 στον ναό του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ, ενώ συμμαθητές και φίλοι έφτασαν στον ναό ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λουλούδια. Στην κηδεία βρίσκονταν και τα μέλη της ΕΜΑΚ που ανέσυραν τα παιδιά, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης κ.α. Η κηδεία του 17χρονου Άρη έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

«Αγκαλιάστε τα παιδιά σας»

Την ίδια ώρα, συγκίνηση σκορπούν τα μηνύματα των γονιών των δύο παιδιών. «Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά σας. Να τα αγαπάτε», ήταν το μήνυμα της μητέρας της Κλαίρης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας του Άρη, δήλωσε: «Δύο λεπτά πριν το σεισμό επικοινώνησα με το παιδί, του λέω «πού είσαι» μου λέει «έρχομαι». Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά τον σεισμό, παίρνω τηλέφωνο το παιδί και δεν μου το σηκώνει, ετοιμάζομαι να πάω στο άλλο παιδί, το βρίσκω στο προαύλιο το παίρνω μαζί μου και αρχίζω και ψάχνω. Ένας τεχνικός από την Αθήνα μας έδωσε το στίγμα του κινητού αρχίζουμε ψάχνουμε όλα τα χαλάσματα ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τους δύο και ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Τα δύο παιδιά έφυγαν ακαριαία, πιασμένοι χέρι με χέρι. Δεν υπέφεραν».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ