Πέτσας LIVE: H ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Μοιραστείτε το:

Καθολικό lockdown 14 ημερών αποφάσισε για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τις όμορες περιοχές ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες από αύριο το πρωί θα επιτρέπονται μόνο για λόγους υγείας, ενώ αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη. Στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία, ενώ δεν θα γίνονται πτήσεις ούτε εσωτερικού, ούτε εξωτερικού.

Θα είναι κλειστό και το λιανεμπόριο διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας ότι η μόνη διαφορά με το lockdown της περασμένης άνοιξης έχει να κάνει με το ότι τώρα θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία. Τόνισε δε, ότι το μοντέλο αυτό του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι ένα μοντέλο που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές όπως η Αττική, σημειώνοντας «μακάρι να μη χρειαστεί».

Στο «κόκκινο» περνά η Μαγνησία και στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λόγου του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας πλέον η Ελλάδα χωρίζεται σε τρεις ζώνες από δύο που ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα που τίθενται από αύριο σε ισχύ.

Στις νέες ζώνες από αύριο προστίθεται και 3η ζώνη, γκρι, που αφορά θα την Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο ζώνες είναι η ζώνη επιτήρησης Α εντάσσονται οι «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές και η ζώνη αυξημένου κινδύνου Β εντάσσονται οι «πορτοκαλί» και οι «κόκκινες» περιοχές.

47 περιοχές είναι στο επίπεδο επιτήρησης (Α) και 27 βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β).

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ