Γαλλία lockdown: Διαμάχη μεταξύ super market και μικρών καταστημάτων

Μοιραστείτε το:

Η οικονομία προκαλεί αντιπαλότητες μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται από το lock down. Αυτό συνέβη και στη Γαλλία. Οι μικροί καταστηματάρχες διαμαρτύρονται έντονα για το ότι αναγκάζονται να κλείσουν ενώ τα super market επιτρέπεται να πωλούν «μη απαραίτητα προϊόντα», όπως παπούτσια, ρούχα, προϊόντα ομορφιάς και λουλούδια, διότι πωλούν επίσης τρόφιμα.

Οι καταστηματάρχες -που έχουν αποθέματα ενόψει Χριστουγέννων και θέλουν να ανακάμψουν από το lockdown της άνοιξης-  ζητούν να παραμείνουν ανοικτοί και οι δήμαρχοι σε πολλές πόλεις στη Γαλλία τους στηρίζουν. Κάτι που εξόργισε την κυβέρνηση.

«Το να αμφισβητείται το κράτος με ψηφίσματα των δημοτικών αρχών είναι ανεύθυνο. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί την εξουσία του κράτους και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπατριωτών μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόλις ο ρυθμός των μολύνσεων επιβραδυνθεί, η κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους κανόνες του lockdown και θα επιτρέπεται η λειτουργία κάποιων καταστημάτων υπό ορισμένες συνθήκες, όπως με ραντεβού. Η απόφαση γι’ αυτό θα ληφθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ τα super market θα βρεθούν αντιμέτωπα με τους ίδιους περιορισμούς για την πώληση των μη απαραίτητων προϊόντων, όπως τα μικρά καταστήματα και δεν θα επιτρέπεται να πωλούν προϊόντα όπως παπούτσια, ρούχα, λουλούδια κ.λπ. είδη μη πρώτης ανάγκης.


 O Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

«Ό,τι μπορεί να πουληθεί στα super market είναι ό,τι μπορεί να πουληθεί σε μικρά καταστήματα. Σήμερα ένα κατάστημα που πουλά εξοπλισμό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορεί να παραμείνει ανοικτό διότι είναι χρήσιμο για την τηλεργασία, αυτό θα είναι το ίδιο στα super market.
Τα προϊόντα υγιεινής μπορούν να πουληθούν σε super market και σε φαρμακεία».
Δήλωσε επίσης ότι ο συνωστισμός στα super market είναι κάτι απαράδεκτο και ότι θα πρέπει να τηρείται ο κανόνας του ενός πελάτη ανά τέσσερα τετραγωνικά μέτρα ή των 250 ανθρώπων σε ένα super market 1.000 τετραγωνικών μέτρων, τονίζοντας: «Ζητώ να ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων στην είσοδο. Εάν αποδειχθεί ότι αυτό το όριο δεν είναι επαρκώς ασφαλές, θα το αυστηροποιήσουμε»

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ