Φάρατζ: Ο υπέρμαχος του Brexit ιδρύει νέο κόμμα κατά του lockdown στη Βρετανία [vid]

Μοιραστείτε το:

Την ίδρυση νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ο Νάιτζελ Φάρατζ. Το κόμμα θα έχει την ονομασία «Reform UK», που θα δίνει έμφαση στη «στοχευμένη προστασία» από την πανδημία της COVID-19. Ο Φάρατζ, που είχε ηγετικό ρόλο στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, θα επανιδρύσει το Κόμμα Βrexit ως ένα κόμμα κατά της εφαρμογής των μέτρων lockdown, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Telegraph.

Υπενθυμίζεται ότι το Κόμμα Brexit ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 από τον Φάρατζ, η μακρόχρονη εκστρατεία του οποίου κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ, είχε σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016, με το οποίο οι Βρετανοί ψήφισαν την αποχώρηση τους από την ΕΕ. Ο Φάρατζ παραιτήθηκε από την ηγεσία του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) στις 4 Ιουλίου 2016, έπειτα από το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος θα συνεχίσουν τη θητεία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτή τη στιγμή διατελεί μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας τη Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα «Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας». Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας είναι ο ευρωσκεπτικισμός και η εναντίωση στη νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.

Πλέκει το εγκώμιο του Τραμπ

Λίγα 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο ηγέτης του κόμματος Brexit εμφανίστηκε στο πλευρό του νυν Αμερικανού προέδρου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα. Αν και είναι στενός φίλος με τον Τραμπ, η εμφάνιση μαζί του επί σκηνής δεν ήταν αναμενόμενη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Φάρατζ να μιλήσει στο κοινό, αποκαλώντας τον «έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ευρώπης», με τον Φάρατζ να σχολιάζει: «Είμαι μάλλον ντροπαλός και μη αμφιλεγόμενος, σε σύγκριση με σένα».

Ο Φάρατζ πήρε το μικρόφωνο και απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να προβούν σε «ψήφο αξιοπρέπειας», λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει κάνει βήματα για την ειρήνευση μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών, τα οποία προηγουμένως κανείς δεν πίστευε ότι είναι δυνατά».

«Πριν από 4 χρόνια είχα έρθει στις ΗΠΑ για να διαδώσω το μήνυμα του Brexit. Το μήνυμα, δηλαδή, ότι μπορείς να νικήσεις το κατεστημένο, κάτι που έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε ακόμη ο Φάρατζ, προσθέτοντας: «Νίκησε τους δημοσκόπους. Νίκησε τα μέσα ενημέρωσης. Ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις. Και το χειρότερο; Ακόμα δεν τον έχουν συγχωρέσει γι’ αυτό».

Ο Φάρατζ επαίνεσε και άλλο τον Τραμπ, λέγοντας: «Είναι μακράν το πιο ανθεκτικό άτομο που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Ψηφίζετε για τον μοναδικό σύγχρονο ηγέτη του ελεύθερου κόσμου, που έχει τα κότσια να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο κρατικό κατεστημένο, να παλέψει για τον πατριωτισμό, να παλέψει ενάντια στην παγκοσμιοποίηση».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ