Σείσμος Σμύρνη: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί – Στους 69 ο τραγικός απολογισμός [vids]

Μοιραστείτε το:

H τραγωδία στην Σμύρνη δεν λέει να τελειώσει, με τα θύματα του φονικού σεισμού να ανέρχονται πλέον στα 62, χωρίς να έχει λάβει τέλος η επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Εκτός από τους 62 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, 949 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 220 από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, με τις ελπίδες για επιζώντες να λιγοστεύουν όσο περνάνε οι ώρες, καθώς πλέον μετράμε 48 από την μοιραία στιγμή του εγκέλαδου. Υπολογίζεται πως, στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν περίπου 5.700 άνθρωποι.

Μπαϊρακλί – Απελπισία κυριεύει το προάστιο της Σμύρνης

Στο Μπαϊρακλί Σμύρνης οι διασώστες κάνουν ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μετακινήσουν έγκαιρα τόνους τσιμέντου, από τα 17 κτήρια που κατέρρευσαν το μεσημέρι της 30ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας. Οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται σε οκτώ από αυτά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός διασώστη, εικάζεται πως δέκα άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κτήρια αυτά.

Η ησυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους διασώστες, ώστε να ιχνηλατήσουν τον οποιοδήποτε ήχο που ακούγεται κάτω από τα συντρίμμια. Ανά διαστήματα, τα σωστικά συνεργεία ζητούν από τον κόσμο που παρακολουθεί με αγωνία τις επιχειρήσεις διάσωσης, να κινούνται αθόρυβα, διευκολύνοντας το έργο τους.

Δεύτερη νύχτα έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Υπό το φόβο ενός δεύτερου μεγάλου σεισμού, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους, σε ανοιχτά σημεία της πόλης. Τόσο η κούραση, όσο και η θλίψη για τα τελευταία θλιβερά νέα των συμπολιτών τους που έχασαν τη ζωή τους ή τους οικείους τους, τους καταβάλλουν μέρα με τη μέρα. Εθελοντές έχουν σπεύσει στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν, προσφέροντας ζεστό φαγητό, ενώ έχουν στηθεί σκηνές για τη φιλοξενία των πολιτών.

Μια νότα αισιοδοξίας η διάσωση ενός 70χρονου άνδρα που ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 33 ώρες

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι διασώστες, αλλά και ο κόσμος που παρακολούθησε τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό ενός 70χρονου άνδρα, ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός, έπειτα από 33 ώρες εγκλωβισμένος στα ερείπια. Ο λόγος για τον Αχμέτ Τζιτίμ, ο οποίος κατοικούσε στο κτήριο ”Riza Bey”. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί κάποια επιπλέον πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσής του:

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ