Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας των καθηγητών – “Τα κρούσματα αυξάνονται, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα”

Μοιραστείτε το:

“Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τη υγεία και την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών” αναφέρουν σε ανακοίνωση και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ (Εγνατίας και Αριστοτέλους), την Δευτέρα 2/11 στις 2.30 μ.μ.  Τονίζουν στην έκκλησή τους: “Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε σχολεία της περιοχής μας, έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει συνάδελφοιισσες σε καραντίνα. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια (υπόγεια, προκάτ, μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό), χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

“Η κατάσταση είναι δραματική”

“Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες, κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν επισκέπτεται τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κρούσματα. Στα νοσοκομεία μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν ουρές για τεστ, αντιμετωπίζουν την άρνηση των σεκιούριτι να εισέλθουν στο χώρο για εξέταση και οι περισσότεροι αποχωρούν αφού δεν τους επιτράπηκε να κάνουν το τεστ. Η κατάσταση στα σχολεία είναι δραματική. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!”.

Και τονίζουν: “Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! Και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους! Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από τους Δήμους και το ΥΠΑΙΘ, είναι ολοφάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους”. Οι καθηγητές καλούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, με σωστά μέτρα προστασίας.

Πάνω από 7 στους 10 θετικοί σε rapid tests

Σημειώνεται πως την Πέμπτη έγιναν “γρήγορα τεστ” από τον ΕΟΔΥ, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν 252 δείγματα θετικά στον κορονοϊό, σε σύνολο 3.402 ελέγχων, δηλαδή ποσοστό 7.4%. Διάμεση ηλικία ήταν τα 32 έτη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ