Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: ”Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους”

Σε αυστηρό τόνο μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις δηλώσεις του σχετικά με τις ενέργειες της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού: «Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους», σχολίασε χαρακτηριστικά, και αμέσως πρόσθεσε:

«Όποιος διασκεδάζει, πίνει και τρώει χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί, σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Χρυσοχοΐδης, η αστυνομία προέβη χθες, Παρασκευή 30/10, σε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, κατά τους οποίους επιβεβαιώθηκαν 1.900 παραβάσεις. Έπειτα, προχώρησε σε ελέγχους 3.600 μαγαζιών, διαπιστώνοντας 254 παραβάσεις, ενώ υπογράμμισε πως οι έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα θα είναι αμείωτης έντασης:

«Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί».
Ο υπουργός τόνισε πως η αστυνομία θα κυκλοφορεί στους δρόμους, από τον αρχηγό έως και τον τελευταίο αστυφύλακα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν».

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα, και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα, και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούρια μέτρα. Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλον που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη» υπογράμμισε.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης επισήμανε, επιπλέον, πως:

«Η λυδία λίθος της αλληλεγγύης σήμερα είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα. Γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλέφωνο του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνοια ξεπερνά τα σύνορα», ενώ κατέληξε τονίζοντας πως:

«Τον κορονοϊό, όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με τη συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86716 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*