Μαρούσι: Τι έδειξαν τα rapid test του ΕΟΔΥ στην πλατεία Κασταλίας

Μοιραστείτε το:

Σε rapid test προέβησαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ και Κινητών Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι, τα οποία προκάλεσαν…έκπληξη. Συγκεκριμένα, από τα 704 δείγματα που ελέγχθηκαν, θετικά κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν μόλις τέσσερα, ήτοι το 0,56%. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Rapid test σε Πάτρα, Κόνιτσα και Κύθηρα – Θετικά αποτελέσματα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν τεστ και σε σημεία της Πάτρας, της Κόνιτσας και των Κυθήρων, χθες 30/10, με τα αποτελέσματα να κρίνονται θετικά.

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκαν 472 rapid test σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στην πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α’ και πλατεία Παναχαϊκής, εκ των οποίων βρέθηκε ένα θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 19 ετών.

Rapid test στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή, 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεστ κορονοϊού, σε κεντρικά σημεία και των Κυθήρων, όπως στη Χώρα και τον Ποταμό. Αναλυτικότερα, σε 492 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα (0,2%). Ο λόγος για έναν άνδρα, ηλικίας 46 ετών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, 174 έλεγχοι στο Δημαρχείο της Κόνιτσας, με μόλις ένα θετικό κρούσμα, ήτοι 0,68%. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 39 ετών.

7,4% τα θετικά rapid test στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε σύνολο 3.402 rapid test για κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν στις 29/10, 252 ήταν τα θετικά δείγματα, αγγίζοντας ένα ποσοστό θετικότητας 7,4%. Η διάμεση ηλικία των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί, ήταν τα 32 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, χθες, 30/10, η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε σε θετικά κρούσματα, για πρώτη φορά, την Αθήνα, σημειώνοντας ρεκόρ με 540 θετικά (έναντι 422 της Αθήνας). Απόρροια αυτού, ήταν και η επιβολή τοπικού lockdown, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποίησε μέσω sms για τα απαραίτητα μέτρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ