Σεισμός Σάμος: Βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης – Πλημμύρισαν οι δρόμοι [vids]

Μοιραστείτε το:

Αποκαλυπτικά βίντεο από την στιγμή της μεγάλης σεισμικής δόνησης στη Σάμο, η οποία έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα και σε μέρη της Τουρκίας, ενώ έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές με καταστροφές και καταρρεύσεις κτηρίων.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο:

Η θάλασσα έφτασε στη στεριά λόγω του ισχυρού σεισμού

Η ισχυρή σεισμική δόνηση οδήγησε τα νερά της θάλασσας του νησιού έως τη στεριά, πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα νερά έχουν συγκεντρωθεί στο Βαθύ της Σάμου, ενώ υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι στην Ικαρία. Η αστυνομία προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο στα υψηλότερα σημεία.

Το μέγεθος του σεισμού και οι πρώτες πληροφορίες

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου, ήταν 6,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε 19 χλμ βορειοδυτικά της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χλμ.

Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην Αθήνα αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως αυτές τις πρώτες στιγμές το πρώτο μέλημα είναι να δούμε αν υπάρχουν επιπτώσεις. «Έχω μιλήσει και με τον κ. Χαρδαλιά και προσπαθούμε να αποτιμήσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.σεισμός. αρκετά θέματα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ