Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Πάρτι λίγο πριν το lockdown [vid]

Μοιραστείτε το:

Το «έριξαν έξω» στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν το lockdown, καθώς φαίνεται πως δεν πήραν με καλό μάτι την ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού. Βίντεο που βλέπουν από το πρωί το φως της δημοσιότητας δείχνουν δεκάδες Θεσσαλονικείς σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στα Λαδάδικα να γιορτάζουν το… τελευταίο βράδυ τους.

Κάποιοι, λοιπόν, έσπευσαν να γιορτάσουν το τελευταίο βράδυ πριν την καραντίνα και ανέβασαν σχετικά βίντεο στα social media. Νεολαία, και όχι μόνο, αγκαλιασμένοι, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις διασκέδαζαν υπό τους ήχους του τραγουδιού «Δυο πόρτες έχει η ζωή (Το τελευταίο βράδυ μου)»… σα να μην υπάρχει κορονοϊός.

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν το τελευταίο βράδυ που τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης λειτουργούσαν μέχρι τις 00:00, καθώς από σήμερα Παρασκευή θα λειτουργεί μόνον το λιανεμπόριο, με τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης να βάζουν «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας.

Άδεια πόλη η Θεσσαλονίκη

Το σκηνικό βέβαια το πρωί της Παρασκευής ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με άδεια πόλη… Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 275 μόνο στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στο OPEN ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε πως τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα. «Με βάση τις τιμές που καταγράφονται στα λύματα της πόλης τις τελευταίες δύο μέρες, σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, φτάνοντας τις 4.000», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επίπεδο 4 η Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ