Κορονοϊός Αττική: Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα [vid]

Μοιραστείτε το:

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε γειτονιές της Αττικής που δίνουν μάχη με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Αυτό που προβληματίζει κυρίως τους επιστήμονες είναι μεγάλοι δήμοι, κυρίως στη δυτική Αθήνα. Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον ανησυχούν περισσότερο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και σε γειτονιές στον δήμο Αθηναίων. «Κόκκινες γειτονιές» είναι η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, θα ακούσουμε σκληρά μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown στην Αττική. Σε κάθε περίπτωση, δύο δραστηριότητες δε θα σταματήσουν πουθενά:

  • Το λιανεμπόριο – και όχι μόνο για την οικονομία – αλλά και γιατί έχει τα λιγότερα κρούσματα. Οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.
  • Τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν 353 μονάδες ή τμήματα σε σύνολο 14.000 σχολείων. Κι αυτά κυρίως γιατί ασθένησαν ή είναι σε καραντίνα εκπαιδευτικοί. Άρα, όπως λένε στην κυβέρνηση, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν.

Αττική: Τα λύματα «δείχνουν» πάνω από 40.000 ενεργά κρούσματα

Σε μια εφιαλτική εκτίμηση προχώρησε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως τα ευρήματα από την επεξεργασία των λυμάτων στο λεκανοπέδιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα. Ο κ. Θωμαϊδης συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που είχε από την επεξεργασία των λυμάτων της Ψυττάλειας, εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα ως την περασμένη Τρίτη έφταναν μεταξύ 28.000 και 40.000 περιπτώσεων.

Όπως τόνισε, υπάρχει μία απότομη και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου σε σχέση με την περασμένη Τρίτης, ενώ εξήγησε πως όταν κάποιος κολλήσει τον ιό, δεν θα φανούν τα συμπτώματα της νόσου στους γύρω του, αλλά αναμένεται ο ίδιος να εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες στο αποχευτευτικό σύστημα της πόλης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ