Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Συναγερμός – Αγγίζουν το 10% τα θετικά κρούσματα στα rapid test της παραλίας [vid]

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ιδιαίτερα απογοητευτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργούνται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμή το ποσοστό των θετικών αγγίζει το 10%. Σύμφωνα με το Έθνος, υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ. Μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 500 τεστ εκ των οποίων αρκετά είναι θετικά.

Σημειώνεται πως και η ανάλυση των λυμάτων είχε δείξει τις προηγούμενες μέρες αύξηση στην παρουσία του κορονοϊού στα λύματα κατά 500%. Τονίζεται πως τα 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην παραλία μέχρι τις 20:00. Νωρίτερα, στο σημείο είχε σχηματιστεί μεγάλη ουρά στο σημείο όπου πραγματοποιούνται τα τεστ. Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στο σημείο. Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 10 λεπτά και ο πολίτης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξήγησε στο Έθνος ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκε το τρίπτυχο των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αποστάσεις, μάσκα και καθαριότητα: «Εφησύχασαν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα ότι είναι από τις ηλικίες μεταξύ 16 και 40». Αντίστοιχα τα κρούσματα στην παιδική ηλικία, στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μειώνονται.

Δεκαπλασιασμός κρουσμάτων αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Μιλώντας στο OPEN ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε πως τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα. «Με βάση τις τιμές που καταγράφονται στα λύματα της πόλης τις τελευταίες δύο μέρες, σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, φτάνοντας τις 4.000», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επίπεδο 4 η Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ