Ποιος είναι ο Λευκαδίτης μουσικός που συμμετέχει στο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση;

Ο Γιώργος Φίλιππας, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς κλασικών και παραδοσιακών κρουστών, εμφανίζεται με το νταούλι του στο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση που ήδη έχει γίνει viral στα social media.

Ο Γιώργος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Λευκάδας. Σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος στην μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας και πολύ γρήγορα φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο στην μουσική και ιδιαίτερα στα κρουστά όργανα.

Μετά τα μαθητικά του χρόνια φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείου Μοσχάτου όπου και απέκτησε δίπλωμα κλασικών κρουστών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα παραδοσιακών και μοντέρνων κρουστών.

Ως επαγγελματίας μουσικός έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες (Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Εγχόρδων Πατρών, κα.), με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες (Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Ξυδάκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Ζωή Παπαδοπούλου, Τρίφωνο, κα) και σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές (Στάθης Λιβαθινός, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Λυδία Κονιόρδου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, κα.) ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ηχογραφήσεις.

Ο Γιώργος Φίλιππας διδάσκει κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Δελφών, στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Κερατσινίου και στον Μουσικό Σύλλογο Αίγινας, ενώ είναι μέλος της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ασπροπύργου.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8969 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*