Διαδοχικές συναντήσεις Σωτήρη Σκιαδαρέση…

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

Συνάντηση με τη νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου είχε χθες 7/10/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης.

Ο Πρόεδρος αφού πρώτα της ευχήθηκε και από κοντά κάθε επιτυχία στο έργο της, την διαβεβαίωσε ότι τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας όσο και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. βρίσκονται στη διάθεση της για κάθε αγαστή συνεργασία  που στοχεύει στην προώθηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στις νησιωτικές περιοχές, σ΄ αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας.

Επίσης,  συμφωνήθηκε από κοινούη ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό και επισημάνθηκαν τομείς συνεργασίας για να αυξηθεί το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για τον τουρισμό, αξιοποιώντας  την εμπειρία του κορονοϊού που δημιούργησε  ιδιαίτερες συνθήκες.

Αργότερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ . Τριαντόπουλο κατά την οποία συζητήθηκε το πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων επαγγελματιών από τον κυκλώνα «Ιανό».

Επίσης, με γνώμονα την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας,  ο κ. Σκιαδαρέσης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα σχετικές προτάσεις αναφορικά με ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις προς όλες τις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί το ισχυρό χτύπημα από την κρίση της πανδημίας, οι οποίες θα εξεταστούν.

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε προετοιμασία της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα στη Λευκάδα που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 8/10.

Αναμένουμε και τους δύο να τους φιλοξενήσουμε στο νησί μας εντός των ημερών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8635 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*