Θανάσης Περδικάρης: Είναι ακατανόητη και πρωτοφανής η καθυστέρηση στην ανανέωση των συμβάσεων του “ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ”.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε άρθρο πολυνομοσχεδίου, που ήταν σε διαβούλευση από τις… 28 Αυγούστου και κατατέθηκε τώρα για συζήτηση στη Βουλή! Όλο αυτό το διάστημα, δυστυχώς για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους, οι κυβερνητικοί και οι αυτοδιοικητικοί “κοιμήθηκαν” ( και από αύριο θα συμβεί το αδιανόητο: οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα πανελλαδικά, είτε θα απέχουν, είτε θα παραμείνουν στα γραφεία, είτε θα εργαστούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ειλικρινά αδυνατώ πλήρως να αντιληφθώ τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και των θεσμικών της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (σε επίπεδο ΚΕΔΕ αλλά και τοπικά) γι’ αυτό το ζήτημα. Τέτοια προχειρότητα, ανευθυνότητα, ωχαδελφισμός και ανικανότητα για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ στο μέλλον. Αλλά βλέπεις η ΚΕΔΕ και ο κ. Παπαστεργίου έχουν αναλωθεί με τις… μάσκες.

Αντίθετα ο κ. Θεοδωρικάκος έχει εξαντλήσει το “ενδιαφέρον” του για το Πρόγραμμα, όταν καθυστέρησε για 1 χρόνο τον έτοιμο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ! Και οι ευθύνες από την πρωτοφανή έλλειψη ενδιαφέροντος, την ολιγωρία, ίσως και την άγνοια που διαπιστώνονται, είναι σαφές ότι βαρύνουν αποκλειστικά αυτούς που (πρέπει να) ασκούν Διοίκηση, σε όλα τα επιπεδα! Γιατί το να διοικείς, εκτός των άλλων, σημαίνει και να προνοείς!

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8628 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*