H Δήμητρα Αηδώνη στον Prisma 91,6 και στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»: “Ο Δήμαρχος δεν ήθελε συνειδητά τον Συμπαραστάτη του Δημότη”

Στο studio του RADIO PRISMA , βρέθηκε η γνωστή δικηγόρος κ. Δήμητρα Αηδώνη, καλεσμένη στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10» που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Δευτέρα 10-12 το πρωί  ο Βασίλης Ιωάννου.

Θέμα της συζήτησης ο Συμπαραστάτης του Δημότη και οι λόγοι για τους οποίους για μια ακόμη φορά ο θεσμός δεν θα λειτουργήσει στο δήμο Πρέβεζας.

Η κ. Αηδώνη, απαντώντας στην ερώτηση γιατί θεωρείται σημαντικός ο θεσμός του Συμπαραστάτη ανέφερε μεταξύ άλλων:

 « Πιστεύω ότι η λειτουργία του Συμπαραστάτη θα συνέβαλλε σημαντικά στην εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά παράλληλα  θα αποσυμφορούσε  τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του από την ασφυκτική συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των δημοτών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δήλωσα διαθέσιμη να υπηρετήσω  το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πρέβεζας και μάλιστα σε επιστολή που απέστειλα  τότε σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημοτικούς Συμβούλους , πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ τόνιζα, ότι αν καταφέρουμε τη γνωστή φράση «τα παράπονα στο Δήμαρχο», να την μετατρέψουμε από δω και πέρα «τα παράπονά σου στον Συμπαραστάτη», θα έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία και την εδραίωση του θεσμού»

Στην εύλογη ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, γιατί τότε ένας τόσο χρήσιμος θεσμός δεν εφαρμόζεται τόσα χρόνια στο Δήμο Πρέβεζας, η κ. Αηδώνη τόνισε ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να επιλέξει κάποιο πρόσωπο, διότι  κρίνοντάς  εκ του αποτελέσματος και την όλη την πορεία της διαδικασίας, ήταν εμφανές ότι ο κ. Γεωργάκος δεν επιθυμούσε τη λειτουργία του θεσμού και για το λόγο αυτό δεν δρομολόγησε ενέργειες και δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς το σκοπό αυτό.»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε να πει ποιες κατά τη γνώμη της πρωτοβουλίες έπρεπε να είχαν αναληφθεί, για να υπάρχει αίσιο αποτέλεσμα απάντησε ότι:

 

«Μετά την πρώτη ψηφοφορία ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ, θα έπρεπε να αναλάβουν πρωτοβουλία συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις, ώστε να συγκλίνουν σε ένα από τα δύο πρόσωπα που είχαν λάβει τους περισσότερους ψήφους..

Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι έγιναν τέτοιες προτάσεις προς τον κ. Δήμαρχο και υπήρξαν και παραινέσεις , προκειμένου να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Όμως δεν έκανε τίποτε, γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν δέσμιος των κομματικών ισορροπιών και των υποσχέσεων που ο ίδιος είχε δώσει.

Αυτό δεν το ισχυρίζομαι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, οι οποίοι μάλιστα τον κατηγορούσαν δημόσια….

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν ο Δήμαρχος ήθελε, μπορούσε να ενεργοποιήσει το θεσμό. Η αντιπολίτευση μάλιστα του πρότεινε να υπάρξει πριν την ψηφοφορία διαβούλευση, με στόχο να υπάρξει συναίνεση. Την αρνήθηκε…..»

 Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, ο Βασίλης Ιωάννου, αφού ευχαρίστησε την κ. Δήμητρα Αηδώνη, τόσο για την καλοσύνη της να παραβρεθεί στην εκπομπή, όσο και για την αναλυτική της ενημέρωση για το θέμα, επισήμανε ότι:

«Είναι πολύ λυπηρό…. Ενώ είχαμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε τον συγκεκριμένο θεσμό, ο οποίος ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΘΑ  μπορούσε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής  μεταξύ του δήμου και των πολιτών και να συμβάλλει  στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν τα καταφέραμε…Ευθύνες βεβαίως και υπάρχουν. Εμείς δώσαμε την απαραίτητη πληροφόρηση, καταθέσαμε την άποψή μας και  οι δημότες θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα….»

Ακολουθεί το πλήρες ηχητικό από τη συνομιλία του βασίλη Ιωάννου με την κ. Δήμητρα Αηδώνη..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*